maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel SAO in actie

lees ook ...

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan EC...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Sarama...

De werknemers van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken is maandagochtend om elf uur in actie gegaan. Het personeel heeft nog geen salaris ontvangen. Men zegt dat de subsidies van de overheid en het vakantiegeld ook uitblijven.

 “We worden al verschrikkelijk benadeeld door de overheid. Niets wordt betaald, geen enkele achterstand wordt ingehaald. Nu blijkt dat 28 februari de overheid geen subsidie betaald heeft voor SAO. Hoe moeten die mensen aan het werk komen?” Dit zegt bondsvoorzitter Ronald Hooghart. Volgens hem is dit het begin van de acties. Verder zegt hij dat het doen en laten van de overheid bepaald als de actie doorgaat.

“.. de overheid lokt ons uit tot actie.” Hooghart benadrukt dat hij als vakbeweging altijd open stond voor “gesprek met de directie”. “Maar tot concrete onderhandeling is het vandaag niet gekomen.” Niet een ieder participeert in de staking, “maar de staking zal voortduren, zolang de gelden uitblijven.” De directeur van SAO was niet bereid te reageren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel SAO in actie