dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel SAO in actie

lees ook ...

Postmasteropleiding IGSR met 18 studenten

De Interfaculty for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is recentelijk van start gegaan met de eerste Executive Master of Finance & Control opleiding...

De werknemers van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken is maandagochtend om elf uur in actie gegaan. Het personeel heeft nog geen salaris ontvangen. Men zegt dat de subsidies van de overheid en het vakantiegeld ook uitblijven.

 “We worden al verschrikkelijk benadeeld door de overheid. Niets wordt betaald, geen enkele achterstand wordt ingehaald. Nu blijkt dat 28 februari de overheid geen subsidie betaald heeft voor SAO. Hoe moeten die mensen aan het werk komen?” Dit zegt bondsvoorzitter Ronald Hooghart. Volgens hem is dit het begin van de acties. Verder zegt hij dat het doen en laten van de overheid bepaald als de actie doorgaat.

“.. de overheid lokt ons uit tot actie.” Hooghart benadrukt dat hij als vakbeweging altijd open stond voor “gesprek met de directie”. “Maar tot concrete onderhandeling is het vandaag niet gekomen.” Niet een ieder participeert in de staking, “maar de staking zal voortduren, zolang de gelden uitblijven.” De directeur van SAO was niet bereid te reageren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel SAO in actie