woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel ’s Lands Hospitaal werkt weer

lees ook ...

Jongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS

Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vanaf woensdag de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit is gebeurd tijdens een Algemene Vergaderin...

Medewerkers van het ’s Lands Hospitaal zijn weer aan het werk. De acties zijn opgeschort. Volgens directeur Dayasankar Mathoera heeft de ochtendploeg niet gewerkt, maar de middagdienst gaat wel normaal door. De rust in het ziekenhuis moet vanaf morgen teruggekeerd zijn.

De salarissen van het personeel zijn vrijdagmiddag uitbetaald en deze maand nog moet de kledingtoelage worden gestort. De directie heeft vandaag afzonderlijk overleg gehad met de bond en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Er is een beroep gedaan op de bond om de acties op te heffen, omdat anders de patiënten naar huis zouden worden gestuurd.

De directeur is opgelucht dat het niet zover is gekomen. Hij merkt op dat de leiding van het ziekenhuis afhankelijk is van de betalingen door het ministerie van Financiën en Planning om salarissen en kledinggeld te storten. Er is alle moeite gedaan om het personeel vrijdag toch te kunnen uitbetalen. Ook de banken hebben alles eraan gedaan om de overmakingen mogelijk te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel ’s Lands Hospitaal werkt weer