woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel RZW in actie om loon januari

lees ook ...

Nieuw algemeen minimumuurloon van kracht vanaf april 2024

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) herinnert werkgevers eraan dat het nieuwe algemene minimumuurloon, dat vanaf 1 april 2024 is vastgesteld op SRD 49,12, van kracht is. ...

Minister Steven Mac Andrew, die waarneemt op Volksgezondheid, kreeg bezoek van het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), vergezeld van vakbondsman Imro Edam.  Men is in actie  omdat het loon van januari nog steeds niet  is uitbetaald. De bewindsman begrijpt de actie van de medewerkers, maar doet toch een beroep op hen om de dienstverlening in het weekend niet te onderbreken.

Hij hoopt dat men maandag wel zal kunnen beschikken over deze salarissen, zodat de  patiënten in het ziekenhuis geen nadeel ondervinden. Mac Andrew zet zich in voor een oplossing. De instelling genereert nog onvoldoende middelen om zelfstandig de lonen te kunnen uitbetalen. Daarom moet de overheid financieel een bijdrage leveren om de zaak in stand te houden, maar door de precaire situatie van de overheid, is er nu een gap in de afhandeling.

De autoriteiten willen binnen drie maanden een congres houden om zich te buigen over de financiering en rationalisatie van de zorg, zodat dit gegarandeerd kan worden. Het blijkt dat RZW vanaf 1 oktober zonder directeur zit. Jason van Genderen is overgestapt  naar het Sint Vincentius Ziekenhuis, waardoor zaken doen met onder meer banken gestagneerd wordt. Een stichtingsbestuur ontbreekt ook.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel RZW in actie om loon januari