vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel RZW in actie om loon januari

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Minister Steven Mac Andrew, die waarneemt op Volksgezondheid, kreeg bezoek van het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), vergezeld van vakbondsman Imro Edam.  Men is in actie  omdat het loon van januari nog steeds niet  is uitbetaald. De bewindsman begrijpt de actie van de medewerkers, maar doet toch een beroep op hen om de dienstverlening in het weekend niet te onderbreken.

Hij hoopt dat men maandag wel zal kunnen beschikken over deze salarissen, zodat de  patiënten in het ziekenhuis geen nadeel ondervinden. Mac Andrew zet zich in voor een oplossing. De instelling genereert nog onvoldoende middelen om zelfstandig de lonen te kunnen uitbetalen. Daarom moet de overheid financieel een bijdrage leveren om de zaak in stand te houden, maar door de precaire situatie van de overheid, is er nu een gap in de afhandeling.

De autoriteiten willen binnen drie maanden een congres houden om zich te buigen over de financiering en rationalisatie van de zorg, zodat dit gegarandeerd kan worden. Het blijkt dat RZW vanaf 1 oktober zonder directeur zit. Jason van Genderen is overgestapt  naar het Sint Vincentius Ziekenhuis, waardoor zaken doen met onder meer banken gestagneerd wordt. Een stichtingsbestuur ontbreekt ook.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel RZW in actie om loon januari