dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(1)

Personeel RZW heeft nog geen salaris ontvangen

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 wil opvanghuis voor vrouwen opzetten

Stichting 1 voor 12, die zich inzet voor het verlichten van de noden van hulpbehoevenden in de Surinaamse gemeenschap, heeft haar 18de jaardag gevierd met donaties aan hulpbehoevenden. Op deze bijzond...

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) heeft over de maand januari 2023 nog geen salarissen uitbetaald, omdat het ziekenhuis nog onvoldoende middelen genereert om zelfstandig de lonen te kunnen uit te betalen, waardoor er een beroep gedaan moet worden op de overheid.

Een deel van het personeel van het ziekenhuis is daarom op vrijdag 3 februari 2023 onder leiding van de vakbondsman, Imro Edam, getogen naar het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzajeb om minister Steven Mac Andrew die waarneemt voor de minister van Volksgezondheid, te spreken.

De minister ontving de vakbondsman en zijn team ontvangen om te praten over de ontstane situatie, waarbij hij benadrukte het ongenoegen van het personeel volledig te kunnen begrijpen, zeker in de context van het concept Decent Work, maar ook de precaire financiele situatie van de overheid aanstipte.

Mac Andrew gaf aan, dat in een meeting op het ministerie van Financien en Planning op donderdag 02 februari is besloten, dat er binnen 03 maanden een congres over de financiering en rationalisatie van de zorg gehouden moet worden, omdat dit vraagstuk cruciaal is voor de garandering van de zorg.

De heer Edam informeerde de minister voorts dat er nog geen bestuur van de stichting is geïnstalleerd en dat het ziekenhuis ook nog steeds zonder een directeur zit, hetgeen zaken doen met onder andere banken bemoeilijkt. De minister pleegde gedurende de vergadering enkele telefoontjes over de kwestie, om een oplossing te forceren. Hij verzekerde de vakbondsman en zijn team dat er wordt gewerkt aan de oplossing van het probleem.

Hij zei te verwachten dat het ziekenhuis maandag aanstaande over de nodige middelen zal kunnen beschikken om tot uitbetaling over te gaan. Hij deed een beroep op de personeelsleden om de dienstverlening dit weekend niet te onderbreken in het belang van de zorg voor de patiënten in het ziekenhuis,

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel RZW heeft nog geen salaris ontvangen