zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel RGD blijft vandaag thuis, vanwege prikacties

lees ook ...

08 verdachten voor veediefstal opgesloten in Nickerie

In het district Nickerie is in de vroege ochtend van donderdag 22 september tijdens een roadblock van de politie van Regio West aan de Ir.Attaoelahweg in het district Nickerie, de autobestuurder R.R....

De Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD) onder leiding van Robby Naarendorp heeft zijn leden en  directeur Nishita Gajadin in een schrijven medegedeeld dat er vandaag ( vrijdag 8 oktober) actie is. “U blijft thuis, vanwege prikacties,”  werd meegedeeld in de brief aan het personeel.  Volgens de Bond weigert de Stichting RGD stappen te ondernemen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO).

De vakbond  is het oneens  met een voorstel van de directie in een schrijven van 29 september om de onderhandelingen met twee weken te verschuiven. “Er zal daarom een prikactie gevoerd worden,” was het antwoord in het schrijven aan de directeur.

Andere reden voor de actie zijn hoge kosten van levensonderhoud, terwijl de inkomens niet evenredig zijn gegroeid. De toelage van de middag-, wacht- en weekenddienst  zijn ook niet meer toereikend. Swabdiensten staan onder druk. De extra werkzaamheden leggen een hoge druk gelegd op het personeel, volgens de bond, alsook de schaarste middelen waarmee er gewerkt moet worden op de poli’s.

Robby Naarendorp die voorzitter van de BPRGD keurt de werkwijze van de directie van de stichting af. “Afgelopen jaar 2020, hadden wij bij de RGD geen CAO-onderhandeling gehad, maar een afkoopregeling voor de medewerkers. Voor dit jaar hebben wij ons wensenpakket begin van het jaar aangeboden, ” zegt de vakbondsleider. “Wij leven al in de tiende maand en de onderhandelingen zijn nog niet aangevangen. Wij kunnen de werkers niet langer zo laten.” Hij zegt verder ook, dat het personeel van RGD de SRD.700,- koopkrachtversterking niet krijgt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel RGD blijft vandaag thuis, vanwege prikacties