dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel PCS blijft in actie totdat men geld ziet

lees ook ...

President Santokhi presenteert in New York investeringsmogel...

Als eregast in New York presenteerde het staatshoofd op 17 september 2023 aan een groot gezelschap buitenlandse investeerders, investerings mogelijkheden in Suriname, en benadrukte dat Suriname open s...

De bond van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) wil bewerkstelligen dat het personeel loonaanpassing krijgt. Er is nog niets bereikt, en het personeel is al twee weken in actie. Dit heeft een grote impact op de werkzaamheden van de instelling. Het voorstel is gedaan aan de minister van Volksgezondheid om alvast  SRD.2000,- te geven, zodat er gewerkt kan worden. Patiënten moesten naar huis worden gestuurd.

De minister heeft nog wat tijd nodig en kon geen harde toezeggingen doen. Het personeel wil de werkzaamheden hervatten, wanneer zij het gevraagde geld zien.

Op een leden vergadering, waarin Carmen Brondenstein de voorzitter van Bond voor Personeel bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, verslag deed van een ontmoeting met de minister van Volksgezondheid gisteren hielden de leden voet bij stuk. ‘’De acties gaan door, want dit hebben de leden besloten. Het personeel heeft besloten dat de acties voortgezet zullen worden‘’, aldus de voorzitter

De acties van het personeel beperkt het aantal afdelingen, dat in staat is door te gaan met de dienstverlening. Patiënten zijn naar huis gestuurd met medicijnen. Rudi Dwarkasing, de waarnemend directeur bij het PCS,  heeft dit bevestigd.  ‘’Er was een aantal patiënten op de observatie en we hadden geen andere keus, dan om ze naar huis te sturen. Natuurlijk hebben we deze patiënten met medicijnen naar huis gestuurd.‘’ Poliklinische patiënten worden volgens hem wel opgevangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel PCS blijft in actie totdat men geld ziet