dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
5
(1)

Personeel Nimos wil meer geld

lees ook ...

Students were caught using alcohol and drugs

Students who used drugs and drink were caught. They played risk-taking games as well. Reginald Nibte and Rudi Tevreden, the neighborhood administrators of Uitvlugt, were informed that there was a conc...

Het personeel van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) heeft gisteren het werk neergelegd. Ze eisen dat de lonen die gedollariseerd zijn maar in Surinaamse dollar worden uitbetaald, worden opgetrokken naar een volgens hen meer redelijke verhouding met de unificatiekoers.

Gina Griffith, ondervoorzitter van de bond, zegt dat het personeel altijd begrip heeft gehad voor de financiële situatie in het land maar dat de directeur en eerder het stichtingsbestuur er niets aan hebben gedaan om de situatie van het personeel te verbeteren. Al jaren worden medewerkers uitbetaald tegen een koers van SRD 4,75. Wat zij nu eisen is dat dit wordt opgetrokken naar SRD 11. Een tegenvoorstel van de directeur voor SRD 7,45 is resoluut afgewezen.

Nimos-directeur Cedric Nelom is verrast met de actie die gistermorgen is begonnen. Hij wijst erop dat het Nimos wordt gesubsidieerd door de overheid. Al jaren krijgt het instituut slechts een deel van wat is begroot. “Daarmee kan ik geen verhoogde salarissen uitbetalen.” Nelom vindt dat het instituut in een transitieperiode is om op te gaan in de Nationale Milieu Autoriteit (NMA). Pas dan zou het mogelijk zijn te praten over een nieuwe beloningsstructuur.

De directeur wil wel met de bond praten, maar niet onder pressie. Er moet wel gewerkt worden. Nelom zegt dat hij in contact is met minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke ordening en Milieu en hoopt dat die spoedig kan bemiddelen. Volgens Griffith is de werkrelatie met de directeur niet wat het wezen moet, vandaar de escalatie. Volgens haar zou de directeur ook niet praten en als hij dat toch doet is de boodschap dat het niet mogelijk is.

Volgens haar is het mede aan hem te danken dat het Nimos niet krijgt wat het behoort te krijgen. “We zijn een kleine groep van nauwelijks achttien personen. Wanneer de directeur steeds maar genoegen neemt met een klein beetje van wat we echt nodig hebben dan bestaat de indruk dat we al die jaren ook genoeg hebben daaraan,” zegt ze. Het personeel zou al jaren veel hebben ingeleverd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Nimos wil meer geld