dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel ministerie OW moet zich aan de regels houden

lees ook ...

Wangedrag Imeao-4-studenten afgekeurd door Onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) keurt het immoreel en wangedrag van Imeao-4-studenten af. Dit zou zijn gebeurd op 24 november tijdens een schoolfuif. De studenten hebben z...

Bij het ministerie van Openbare Werken (OW) worden er verscherpte maatregelen getroffen tegen personeelsleden die zich niet houden aan de aangegeven regels in de personeelswet.  Het ministerie geeft hiermee een signaal dat het human resource management van OW niet alleen de juiste gedragingen en prestaties van het personeel zal honoreren, maar ook degenen die niet naar wens presteren en vaak afwezig zijn, zal aanpakken.

Het personeel dat in de fout gaat zal volgens de personeelswet een maatregel worden opgelegd. Als bijvoorbeeld een ambtenaar langdurig afwezig is zonder gegronde reden en geen presentie tekent, kan zo een ambtenaar conform de personeelswet een brief ontvangen van de afdeling personeelszaken waarin hem/haar  wordt gevraagd zich te verweren. Als de ambtenaar daar geen gehoor aan geeft of zich niet afdoende schriftelijk of mondeling verantwoord, zal het ministerie genoodzaakt zijn over te gaan tot schorsing, inhouding van salaris en uiteindelijk ontslag.

“Het moet nu een duidelijke signaal zijn voor de ambtenaren van Openbare Werken dat ze niet buiten het personeelswetboek moeten handelen door bijvoorbeeld veel te verzuimen, anders dwingen ze ons om hen te straffen”, aldus minister Riad Nurmohamed. De minister wil voorkomen dat een kleine groep hard moet werken en de rest doet wat hij of zij wil. Hij is ook van mening dat de regels in de personeelswet daadwerkelijk gehanteerd moeten worden. “We zijn vrij soepel bij de overheid, ook bij OW, maar ergens is er een grens en dit zijn de gevallen waar we genoodzaakt zijn waarschuwingen te geven”, aldus de bewindsman.

Vanwege Covid-19 werkt het ministerie volgens een roulatiesysteem. De personeelsleden dienen zich zoveel mogelijk aan hun werkschema te houden. De afdeling personeelszaken zal de presentie bijhouden. Ook de afdelingshoofden hebben een controleplicht.

De minister vraagt de personeelsleden om zich zoveel mogelijk aan de personeelswet te houden en zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de werkzaamheden van het ministerie in het algemeen. Indien er onder de medewerkers ontevredenheid is, kan dit doorgegeven worden bij het meldpunt ‘Onregelmatigheden’ van het ministerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel ministerie OW moet zich aan de regels houden