zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel ministerie OW moet zich aan de regels houden

lees ook ...

Ordeverstoorders zijn gewaarschuwd: politie zal strenger opt...

Het ministerie van Justitie en Politie zal het niet toelaten dat de rust en orde in de samenleving verstoord worden. De wereld verkeert nu in een situatie, waarbij regeringen alles in het werk stellen...

Bij het ministerie van Openbare Werken (OW) worden er verscherpte maatregelen getroffen tegen personeelsleden die zich niet houden aan de aangegeven regels in de personeelswet.  Het ministerie geeft hiermee een signaal dat het human resource management van OW niet alleen de juiste gedragingen en prestaties van het personeel zal honoreren, maar ook degenen die niet naar wens presteren en vaak afwezig zijn, zal aanpakken.

Het personeel dat in de fout gaat zal volgens de personeelswet een maatregel worden opgelegd. Als bijvoorbeeld een ambtenaar langdurig afwezig is zonder gegronde reden en geen presentie tekent, kan zo een ambtenaar conform de personeelswet een brief ontvangen van de afdeling personeelszaken waarin hem/haar  wordt gevraagd zich te verweren. Als de ambtenaar daar geen gehoor aan geeft of zich niet afdoende schriftelijk of mondeling verantwoord, zal het ministerie genoodzaakt zijn over te gaan tot schorsing, inhouding van salaris en uiteindelijk ontslag.

“Het moet nu een duidelijke signaal zijn voor de ambtenaren van Openbare Werken dat ze niet buiten het personeelswetboek moeten handelen door bijvoorbeeld veel te verzuimen, anders dwingen ze ons om hen te straffen”, aldus minister Riad Nurmohamed. De minister wil voorkomen dat een kleine groep hard moet werken en de rest doet wat hij of zij wil. Hij is ook van mening dat de regels in de personeelswet daadwerkelijk gehanteerd moeten worden. “We zijn vrij soepel bij de overheid, ook bij OW, maar ergens is er een grens en dit zijn de gevallen waar we genoodzaakt zijn waarschuwingen te geven”, aldus de bewindsman.

Vanwege Covid-19 werkt het ministerie volgens een roulatiesysteem. De personeelsleden dienen zich zoveel mogelijk aan hun werkschema te houden. De afdeling personeelszaken zal de presentie bijhouden. Ook de afdelingshoofden hebben een controleplicht.

De minister vraagt de personeelsleden om zich zoveel mogelijk aan de personeelswet te houden en zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de werkzaamheden van het ministerie in het algemeen. Indien er onder de medewerkers ontevredenheid is, kan dit doorgegeven worden bij het meldpunt ‘Onregelmatigheden’ van het ministerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Personeel ministerie OW moet zich aan de regels houden