woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Personeel Marwina Ziekenhuis luidt noodklok over salarisachterstand en zorgproblemen

lees ook ...

Ministerie van Defensie boekt grote bezuinigingen en plant i...

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aanzienlijke besparingen gerealiseerd op haar jaarbegroting, wat ruimte biedt voor nieuwe investeringen in het defensieapparaat. Minister Krishnakoemarie Math...

Het personeel van het Marwina Ziekenhuis heeft op woensdag 5 juni 2024 de noodklok geluid bij het Kabinet van de Vicepresident. Ongeveer 20 werknemers protesteerden tegen de vele problemen waarmee de instelling kampt, met als voornaamste punt dat zij over de maand mei nog geen salaris hebben ontvangen. De zorgpunten zijn vervat in een petitie die werd overhandigd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Brunswijk sprak ter plekke zijn steun uit voor het ziekenhuispersoneel. Hij kon niet begrijpen dat de salarissen over mei nog niet waren overgemaakt en dit werd bevestigd door minister Ramadhin. De bewindsman legde uit dat de lonen betaald worden uit overheidsbijdragen, waarvoor maandelijks goedkeuring nodig is. Vp Brunswijk stelde voor dat dit goedkeuringsproces voortaan jaarlijks gebeurt, wat door het personeel werd toegejuicht.

Daarnaast vroeg Brunswijk aandacht voor de andere problemen van het ziekenhuis. Hij benadrukte dat hoewel hij ook van Marowijne afkomstig is, dit niet betekent dat Marwina op de eerste plaats moet komen, maar zeker ook niet op de laatste. De petitie van het personeel vraagt om een overbruggingstoelage, achterstallige betalingen, betere secundaire arbeidsvoorzieningen, een specialist, verbeterde en gegarandeerde gezondheidszorg en een algemeen directeur die het ziekenhuis kan verbeteren.

De regeringsfunctionarissen werd gevraagd om de problemen serieus te nemen en snel actie te ondernemen. Brunswijk beloofde persoonlijk werk te maken van een snelle oplossing. Minister Ramadhin gaf aan dat het ziekenhuis volgens een tweejarenplan in vijf fasen operationeel wordt gemaakt. De regering is ook bezig met de aanstelling van een algemeen directeur.

Het personeel van het Marwina Ziekenhuis hoopt dat hun acties leiden tot snelle en concrete verbeteringen, zodat zij hun werk onder betere omstandigheden kunnen voortzetten en de gezondheidszorg in de regio kan worden gegarandeerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Marwina Ziekenhuis luidt noodklok over salarisachterstand en zorgproblemen