zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(1)

Personeel Kustwacht naar Wnd President Brunswijk

lees ook ...

Wegomlegging ivm rechtszitting

In verband met de te houden zitting van het Constitutioneel Hof op vrijdag 5 augustus 2022, zullen de navolgende wegen en kruisingen vanaf 09.00 uur v.m. tot en met 14.00 uur n.m. worden omgelegd, te ...

Waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk moest optreden als bemiddelaar in een geschil tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de Algemene Bond van Personeel bij Binnenlandse Zaken (ABP Biza). Werknemers van de Kustwacht, die zich recentelijk hebben aangesloten bij de ABP Biza, hebben op woensdag 01 december 2021 de Wnd President Ronnie Brunswijk een petitie overhandigd.

De Kustwachters hebben naar zeggen eerder zonder succes gepraat met de leiding van de Kustwacht over gerezen problemen, zoals salariëring, ziektekostenverzekering, risico-, veiligheid-, voeding- en toelagen horende bij het werken op zee. Verder onderzoekt de werknemersbond de gronden van de directie om de kustwachters aan te manen bepaalde werkspullen die zij vanwege het werk in bruikleen hebben, in te leveren.

De werknemers voeren vanaf 25 november 2021 acties. Ze willen het werk niet hervatten zonder een oplossing te hebben gevonden voor hun problemen. Hun wens is het hebben van een gesprek met de directie van de Kustwacht om te komen tot een oplossing. Waarnemend President Brunswijk heeft de groep aangehoord en Biza-minister, Bronto Somohardjo, telefonisch gesproken over de situatie.

De Commissie ‘Overleg Rechtspositionel Aangelegenheden Kustwachtpersoneel’ is gezien bovenstaande op 03 december geinstalleerd om calamiteiten in een ononderbroken Kustwacht te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Kustwacht naar Wnd President Brunswijk