zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(2)

Personeel Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum is onderbetaald

lees ook ...

Personeel in dienst van het Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum (JSOOC), meer bekend als Zanderij 1, is er moe van om nu nog te werken voor een brutoloon van SRD 1800. Veldwerkers in dienst van deze overheidsstichting ontvangen netto nog geen SRD 1500, omdat er inhoudingen zijn op het salaris. Bovendien zijn er medewerkers die zelfs minder krijgen namelijk SRD 1200. Al geruime tijd is het personeel aan het strijden voor positieverbetering.

Volgens de secretaris van de bond Eugene Daniël wordt er de komende week een vergadering belegd. Er zijn met het ministerie van Grondbeheer en Bosbeleid (GBB) concrete afspraken over het overhevelen van het personeel naar de ambtenarij. De ongeveer 30 werknemers zouden in december overgeheveld worden naar de ambtenarij. Echter blijven de concrete stappen uit.

De vakbondsman zegt dat de medewerkers al waren worden benadeeld. Zo ontvangen zij de koopkrachtversterking die ambtenaren krijgen van SRD 1.000 en de koerscompensatie van SRD 800 niet. “De mensen worden als slaven behandeld”, vindt de vakbondsleider. Het minimale uurloon is SRD 8.40 en moet volgens een eis van de Raad van Vakcentrales in Suriname worden opgetrokken naar SRD 16.63.

De bond heeft ondanks aandringen om opheldering, nog geen reactie ontvangen van GBB. De mensen hebben het erg moeilijk en zijn er ontevreden over dat hun rechtspositie nog niet geregeld is, ondanks gemaakte afspraken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum is onderbetaald