vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel Greenheart moet zich verweren voor afwezigheid tijdens lockdown

lees ook ...

President Santokhi: “Onrust draagt bij aan koersontwik...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag tijdens een openbare vergadering van het parlement aangegeven, dat onrust een belangrijke factor is die bijdraagt aan de koersontwikkeling in het land....

Werknemers van Greenheart moeten zich binnen 24 uur verweren voor hun afwezigheid tijdens de total lockdown. Ze hebben een petitie ingediend bij districtscommissaris (dc) van het bestuursressort Kabalebo, Josta Lewis. De werknemers zijn op de eerste werkdag na de landelijke total lockdown verrast met een brief, waarin staat dat zij zich binnen 24 uur moeten verweren. In dit verweer moeten zij de reden van afwezigheid in de afgelopen twee weken aangeven.

Vanaf 31 mei is deze groep vanwege de total lockdown en de gevaarlijke situatie waarin het gebied verkeerde niet aan het werk verschenen. Dc Lewis is verbaasd over de houding van de leiding van Greenheart. Het kan bij haar niet in dat zij niet op de hoogte is van de maatregelen getroffen door de regering. Zelfs had de dc reeds de noodsituatie voor haar bestuursressort afgekondigd. Daaraan gekoppeld werd reeds een total lockdown voor Kabalebo vastgesteld.

Besmettingsbron
In tegenstelling tot de overheidskantoren in het gebied bleef het bedrijf normal draaien gedurende deze twee dagen. Dit veranderde met de instelling van de landelijke total lockdown op 31 mei. Vanaf april zijn er 14 Covid-19-positieve gevallen genoteerd in dit bedrijf.

Greenheart was dus een potentiële besmettingsbron. Echter werd ondanks deze gevaarlijke situatie niet ingegrepen door de leiding van het bedrijf. De plaats werd niet ontsmet en werknemers werden verplicht naar het werk te gaan wat ervoor zorgde dat anderen besmet raakten.

In de petitie vraagt de groep aan de burgermoeder hun misnoegen over het handelen van de leiding door te spelen aan de desbetreffende ministers, de vicepresident en de president van de Republiek Suriname. De burgermoeder beloofde de werknemers deze brief door te zullen sturen en er hard aan te werken dat er zo snel als mogelijk een oplossing komt in deze kwestie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Greenheart moet zich verweren voor afwezigheid tijdens lockdown