dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

Personeel en oud-werknemers PCS onderscheiden door president Santokhi

lees ook ...

Schoonmaak vissers aanmeerlocatie en irrigatieleidingen Nick...

In het district Nickerie is een aanvang gemaakt met het schoonmaken van de bekende vissers aanmeerlocatie te Zeedijk. Diverse diensten waaronder het Commissariaat, Openbaar Groen en het ministerie van...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in verband met de 125ste verjaardag van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) op 11 december een groep oud-medewerkers en personeel van deze instelling gedecoreerd. Elf personen zijn onderscheiden met de Eremedaille in zilver verbonden aan de Ere-orde van de Palm en acht met de Eremedaille in goud verbonden aan de Ere-orde van de Palm.

Arunkumar Bisesser is onderscheiden met de Eremedaille in goud verbonden aan de Ere-orde van de Gele Ster, Carmen Brondenstein en Amrita Sardjoe-Rattan zijn benoemd tot Ridder in de Ere-orde van de Palm. Rabindernath Khoenkhoen is Officier in de Ere-orde van de Palm en Kamlawatie Nannan Panday-Jhinhoeri kreeg de hoogste onderscheiding, Commandeur in de Ere-orde van de Palm.

Het PCS, in de volksmond beter bekend als LPI, kreeg deze naamsverandering in het jaar 2000 terwijl de instelling reeds 126 jaar geleden is opgericht met als taak, de verpleging en behandeling van mensen met een psychiatrische stoornis.
“Het PCS is het enige ziekenhuis in zijn soort in ons land en als natie mogen wij dat koesteren en alles in het werk stellen om de continuïteit hiervan te waarborgen” stelt Santokhi.

De inrichting is intussen uitgegroeid tot een gecertificeerde ziekeninstelling en kenniscentrum. Dit is te danken aan voortrekkers die dit mogelijk hebben gemaakt en die zich op uitzonderlijke wijze, toegewijd en liefdevol, dienstbaar hebben gemaakt voor de medemens.

Goed gemotiveerde psychiaters, psychiatrisch-verpleegkundigen, ziekenverzorgers en ziekenverzorgsters, allen met het hart op de juiste plaats, hebben een cruciale rol vervuld, in de ontwikkeling en bestaansgeschiedenis van het PCS, door zich dapper, vaardig en onvermoeibaar in te zetten.

Het PCS dient vaak ook tot steun op andere terreinen van de medische zorg en heeft, naast zijn reguliere werkzaamheden, ook ferme bijstand verleent aan de vaccinatiecampagne van het COVID-19 managementteam.

Met de onderscheidingen aan deze medewerkers wordt tot uiting gebracht, hun bijzondere ijver en trouw aan de dag gelegd, bij het vervullen van hun plichten, op diverse niveaus binnen de inrichting, maar ook daarbuiten, belangeloos en steeds toegewijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel en oud-werknemers PCS onderscheiden door president Santokhi