maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel Defensie krijgt medailles

lees ook ...

Teleperformance heeft werknemers nodig

Een vertegenwoordiging van het bedrijf Teleperformance bracht op woensdag 30 november jongstleden minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een kennismakingsbezoek. Hi...

Militairen die respectievelijk 25, 30 en 35 jaren trouw hun diensten hebben verleend aan land en volk kregen op16 december na vijf jaren medailles uitgereikt door het ministerie van Defensie. Defensieminister Krishna Mathoera zei daarvan: “Deze medailles hadden reeds in 2016 aan u gegeven moeten worden, want u maakt er aanspraak op”.

In totaal hebben 105 militairen, waarvan 84 actieve en 21 gepensioneerde, een gouden medaille in ontvangst genomen. Minister Mathoera prees de gedecoreerden voor hun trouw, doorzettingsvermogen, kracht en inzet. “Met uw inzet hebt u Suriname veilig gehouden. U bent een inspiratie geweest voor alle andere militairen, maar ook voor jongeren die naar u opkijken en net als u het land willen dienen

De waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, Kolonel Henri van Axeldongen, zei aan de gedecoreerden: “Op u kunnen wij alleen maar trots zijn. Bijzonder trots, omdat u ondanks minder ideale omstandigheden bereid bent geweest om uw taken naar tevredenheid te kunnen doen.

Het ministerie van Defensie gaat in de komende periode door met het uitreiken van gouden, zilveren en bronzen medailles. Minister Mathoera hoopt hiermee in 2022 alle achterstanden te hebben ingehaald. “Aan de mensen die nog een medaille of oorkonde moeten krijgen, vraag ik daarom nog een beetje geduld,” sprak de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Defensie krijgt medailles