maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Personeel BOG legt werk lam na zeven weken staking

lees ook ...

Gajadien pleit voor ordening goudsector

 VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien pleit in een gesprek met TBN Prime Alert  voor ordening van de goudsector. Als de wetgeving aangepast wordt zal het land er voordeel aan hebben. Volgens de volksv...

Het personeel van het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) heeft sinds vrijdag 14 juni alle werkzaamheden volledig lamgelegd. “We zijn sinds 22 april in actie, maar niemand geeft gehoor,” verklaarde David Bakker, voorzitter van de bond bij BOG, tijdens een persconferentie vanmorgen. Op 25 en 26 april waren de medewerkers in gesprek met de minister, die vroeg om de acties te matigen.

Vervolgens werd er gewerkt tot 11.00 uur, maar ondanks herhaaldelijke pogingen is er tot op heden geen overleg geweest met het ministerie van Volksgezondheid of de regering. Na een ultimatum tot 15 mei en een verscherping van de acties vanaf 17 mei, waarbij steeds een half uur per week minder werd gewerkt, besloten de werknemers op 14 juni, na ruim zeven weken staking, het werk volledig neer te leggen.

Volgens Bakker draait het om de veiligheid van het personeel op het werkterrein, de onderhandelingen over de kleding-, vervoers- en overbruggingstoelage en het stoppen van de achteruitgang van het BOG. “Met de dag en het uur verpaupert het BOG,” zei Bakker. Brieven zijn geschreven aan de gehele regering, inclusief de president, vicepresident en de minister, evenals aan de Nationale Assemblee (DNA).

“Het enige wat we van het ministerie gekregen hebben, zijn twee dreigbrieven via een advocaat op 7 en 10 mei,” aldus Bakker. De bond kwam voor de kledingtoelage (uniform en schoeisel) op een bedrag van SRD 9.100 per jaar, terwijl het BOG SRD 13.000 voorstelde. De regering bood echter slechts SRD 2700 aan. “Na lek junkie den e sjie unu,” vroeg Bakker zich verontwaardigd af.

De situatie blijft gespannen en het personeel wacht op een reactie van de regering om tot een oplossing te komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel BOG legt werk lam na zeven weken staking