donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel AZP onrustig; ze willen geld zien

lees ook ...

Ondanks de wet minimum uurloon verdienen Surinamers minder d...

Uit binnen gekomen klachten vanuit de gemeenschap is naar voren gekomen dat er in Suriname nog steeds werknemers zijn die ver beneden het minimum uurloon van srd20 verdienen. Klachten en bewijzen hebb...

Sinds vorige week is het zeer onrustig bij het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De personeelsleden eisen dat de tweede tranche van de afkoopregeling op hun bankrekening gestort wordt. Als dit vandaag niet gebeurt, zullen de mensen het werk om 12.00 uur verlaten.

Door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is vorige week vrijdag beloofd dat de tweede tranche van SRD 2.500 wordt overgemaakt. Er was al opdracht hiervoor gegeven door het ministerie van Financiën en Planning. Volgens Ramadhin wordt het geld vandaag overgemaakt naar het personeel.

De bond bij het ziekenhuis is vandaag weer in vergadering bijeen gekomen. De mensen vinden dat het te lang duurt, voordat zij hun geld ontvangen. Zij willen het geld vandaag wel zien op hun rekeningen zien, anders wordt het werk neergelegd.

Bij het Staatsziekenfonds is het personeel ook in beraad. Dit heeft te maken met de cao-onderhandelingen. Intussen is het ministerie van Volksgezondheid ook al op de hoogte gesteld van dit beraad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel AZP onrustig; ze willen geld zien