donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel Ashiana weer aan het werk

lees ook ...

Leerkrachten binnenland gaven gehoor aan Fols

Leandro Samson de voorzitter van het Platform Leerkrachten Binnenland meldt dat de leerkrachten in het binnenland solidair zijn met hun collega’s in de stad. De situatie ontmoedigd ook hen. Daarom hee...

Woensdag zijn de staf van huize Ashiana, de Personeelsbond en het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) tot een akkoord gekomen en is de protestactie van huize Ashiana opgeheven. Bondssecretaris Jan Aviankoi zegt dat er van een  miscommunicatie sprake was die nu uit de wereld is geholpen.

SOZAVO-minister Uraiqit Ramsaran verzekerde de werknemers ervan dat  zowel de storting van de toelagen als de overwerkvergoeding van het personeel uiterlijk de volgende week woensdag op hun rekening zal zijn. Bondssecretaris Aviankoi zei duidelijke afspraken te hebben gemaakt zodat dit misverstand in het vervolg niet meer voorkomt en de mensen op tijd, zoals ze normaal gewend zijn, hun salaris kunnen ontvangen en de daarbij behorende toelagen.

Minister Ramsaran heeft al in een heel vroeg stadium te kennen gegeven het erg belangrijk te vinden dat het personeel haar vergoedingen krijgt, conform de diensten die zij heeft geleverd. Dat de werknemers niet op tijd uitbetaald waren kwam doordat er niet de juiste Administratieve procedures waren gevolgd.

Minister Ramsaran zegt dat vóór zijn aantreden zaken anders werden gedaan, welke administratief niet de juiste procedures zijn. Hij heeft  met het oog op de betalingen voor de maand december, al in een brief aan de verschillende stichtingen laten weten dat er een deadline is voor het indienen van de stukken bij het Ministerie van Financiën, vandaar dat de stukken al voor de 10de op het ministerie van SOZAVO moeten zijn ingediend, zodat het personeel op tijd het salaris kan ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Ashiana weer aan het werk