maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel Academisch Ziekenhuis werkt weer na besluit kortgedingrechter

lees ook ...

Ruim 70.000 woningzoekenden in Suriname; 22 hectare grond wo...

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi wil de woningnood die al jaren voortduurt oplossen. Er wordt een terrein van 22 hectare vrijgemaakt voor woningbouw, zegt minister Riad...

De medewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) die in beraad waren hebben de acties opgeheven. De directie had de bond voor de rechter gesleept, omdat de acties dinsdag waren verscherpt. Partijen hebben ten overstaan van de rechter een schikking getroffen. Dit heeft ertoe geleid dat de acties per direct zijn opgeschort. Het personeel is weer aan het werk.

Door het beraad van de bond was de ziekenhuisleiding genoodzaakt patiënten naar huis te sturen, omdat er een groot personeelstekort was op verschillende afdelingen. Verwijzen naar andere ziekenhuizen was volgens de directie geen optie. Het personeel was sinds vorige maand in actie.

De vakbond eist meer duidelijkheid over de nieuwe loonreeks en secundaire voorwaarden, waarover al enige tijd wordt onderhandeld. De directie heeft ondanks gesprekken met de regering nog geen beeld wanneer zij volgens de nieuwe loonreeks de salarissen kunnen uitbetalen. Er is wel afgesproken dat het personeel de 17 procent loonsverhoging die aan de overheidsambtenaren wordt uitbetaald ook zal ontvangen, totdat het ziekenhuis in staat is de nieuwe loonreeks te implementeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel Academisch Ziekenhuis werkt weer na besluit kortgedingrechter