maandag 20 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
5
(1)

Persconferentie over zorgelijke Covid-ontwikkelingen

lees ook ...

C-47 doet niet mee met protestactie ‘Alles plat’

C-47 vakcentrale gaat niet deelnemen aan de geplande actie 'Alles plat' op 24 maart. Dit besluit werd genomen tijdens de Assemblee van de Arbeid. In plaats daarvan gaat de bond zich richten op het ver...

Later vandaag wordt er een persconferentie belegd over de zorgelijke Covid-ontwikkelingen. Deze persbijeenkomst is ook noodzakelijk vanwege de nieuwe variant Omicron en de toename van de Covid-gevallen in de verschillende landen. De situatie in vooral het buitenland is zorgwekkend.

Op de persmeeting zal ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanzitten, die hersteld is van een coronabesmetting. Het wordt de eerste publieke meeting van de bewindsman na zijn besmetting met het coronavirus eerder deze maand. Er is zelfs ziekenhuisopname aan te pas gekomen, maar intussen is hij officieel genezen verklaard.

Of er aanpassingen komen op het inreisbeleid uit Europa wordt later duidelijk. Inmiddels scherpen verschillende landen ook de inreisregels aan voor Nederland, vanwege zorgen om de Omicronvariant. Nederlanders moeten voor een bezoek aan Zwitserland voortaan een negatieve test overleggen en tien dagen in quarantaine. Het Verenigd Koninkrijk, waar twee Omicronbesmettingen bekend zijn, eist van alle reizigers een negatieve test om toegang tot het land te krijgen.

In Nederland zijn vrijwel zeker meerdere besmettingen met de Omicronvariant van het coronavirus vastgesteld. Dit heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagavond gemeld. Deze nieuwe variant, die voor het eerst werd gevonden in het zuidelijke gedeelte van Afrika, is besmettelijker dan de bestaande coronavirus varianten.

Toename feesten Suriname
De intensieve toename van feesten en dansevenementen is zorgwekkend, waarbij er sprake is van massaspreiding van het virus. Op de persconferentie zal ook de handhaving van de maatregelen aan de orde worden gesteld. Onlangs zijn vier cafés door het Cluster Covid-19-team beboet, omdat zij zich niet hebben gehouden aan de aangepaste coronamaatregelen voor de horecasector. Zij hebben elk een boete van SRD 10.000 opgelegd gekregen.

Naast de minister zullen tijdens de persconferentie aanzitten de voorzitter Stuurgroep Covid Communicatie, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, de commissaris van politie Henry Seedorf en arbeidsinspecteur Rowan Noredjo. De persconferentie wordt in het Perscentrum gehouden om 17.00 uur (lokale tijd).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersconferentie over zorgelijke Covid-ontwikkelingen