zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Perisur organiseert moeder en kind gezondheidsbeurs

lees ook ...

Nieuwe impuls voor cultureel erfgoed Paramaribo met lening v...

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft onlangs een lening van US$30 miljoen goedgekeurd om Suriname te ondersteunen bij het revitaliseren van het stedelijk erfgoed van Paramaribo. Dit init...

Er is op 21 mei jongstleden een moeder en kind gezondheidsbeurs gehouden op het Indra Maju Sportcomplex te Geyersvlijt die was georganiseerd door de Stichting Perinatale Interventies Suriname (Stichting Perisur). De slogan van de beurs was: ‘Gesontu mama e kisi gesontu pikin’.

De activiteit had tot doel zwangere vrouwen en hun partners, moeders van baby’s, tieners en tienermoeders en vrouwen die zwanger willen worden te bereiken met noodzakelijke informatie aangaande de gezondheidszorg in de beginfase van de zwangerschap en daarna. Na Geyersvlijt volgen nog andere wijken waaronder Latour, die als volgende op de lijst staat.

“Dit is de tweede beurs die wij organiseren. Zwangere vrouwen, in het bijzonder tienermoeders, zijn hierbij uitgenodigd zodat zij meer informatie kunnen inwinnen betreffende zwangerschap en alles daaromheen. Ook houden wij praatsessies met hen over allerhande dingen waarmee zij zitten en proberen wij zo tot oplossingen te komen”, zegt Manodj Hindori, oprichter tevens voorzitter van Stichting Perisur.

Hindori gaf aan dat de stichting middels het organiseren van beurzen in de wijken naar de moeders en toekomstige moeders toestapt om zoveel als mogelijk informatie te verspreiden. Enkele organisaties en instanties die participeerden aan de beurs waren Creative Kids, het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), Ladies Talk Suriname en Simextra International.

Perisur richt zich op het verbeteren van de gezondheid en zorg van (zwangere) vrouwen/koppels en hun baby’s middels interventie en onderzoek. De stichting houdt tevens de gegevens van zwangere vrouwen en hun baby’s in het oog om (trends in) geboorte-uitkomsten in Suriname te bestuderen, met name in ongunstige geboorte-uitkomsten zoals doodgeboorte, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePerisur organiseert moeder en kind gezondheidsbeurs