maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Percentage geslaagden middelbare scholen verbeterd

lees ook ...

Not CBvS but Finance intervenes in the foreign exchange mark...

Minister Armand Achaibersing said to the news press that to curb the runaway exchange rate, interventions are being made by the Ministry of Finance & Planning and not by the Central Bank of Surina...

Ondanks de vele schoolonderbrekingen in het afgelopen schooljaar vanwege de Covid-pandemie ziet het percentage geslaagden op de scholen voor het voortgezet onderwijs senioren (vos) er dit jaar beter uit. Op de VWO-scholen is het slagingspercentage dit jaar met 9% gestegen. Het vorig schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen overall. Dit jaar behaalde 81% de eindstreep. De scholengemeenschap Nickerie heeft na de tweede examenronde 100% geslaagden behaald.

De Havo-scholen hebben een lichte stijging van 0.9% in hun resultaten. Het vorig schooljaar rondden 71,6% van de leerlingen de opleiding af. Dit jaar is het 72.5% van de leerlingen gelukt te slagen.

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, feliciteert de geslaagden. Ze wenst hen een succesvolle continuering van hun schoolperiode toe. De leerlingen die het niet hebben gehaald, spreekt de bewindsvrouw de moed in om het volgend schooljaar een beter resultaat te behalen.

Intussen zijn de scholen in het land gesloten vanwege de vakantie. De leerlingen van de muloscholen horen op 28 september de uitslag. Op 11 oktober gaan de schooldeuren weer open. Dan beginnen de basisscholen en het voortgezet onderwijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePercentage geslaagden middelbare scholen verbeterd