vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Percentage Covid-positieven nog zorgwekkend

lees ook ...

Regeringsbeloften geschreven op water

Bij zijn aantreden beloofde Santokhi dat hij de koers binnen een week omlaag zou brengen en met het IMF zou werken om de economie gezond te maken op zo’n manier dat de bevolking het niet zou voelen. O...

Het percentage positieven uit Covid-19-testen is nog steeds hoog. Dit kwam naar voren tijdens de donderdagavond gehouden Covid-19-persconferentie. Volgens Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid, moet dit percentage volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kleiner zijn dan tien procent. “Het liefst kleiner dan 5 procent, waarbij het gevaar voor verspreiding minder is”, zei de directeur.

De kans is met het huidige hoge percentage redelijk groot, dat er mensen besmet rondlopen, maar die zich niet hebben laten testen. Deze groep kan weinig tot geen klachten hebben, maar daaruit kan ook geconcludeerd worden dat er degelijk kans bestaat voor anderen om besmet te raken met het virus.

“Bij de curve is wel een dalende trend waar te nemen, maar dat is op basis van de cijfers die wij momenteel zien”, zei hij verder. Er moet rekening gehouden worden met dat deel van de samenleving dat zich niet laat testen. Ogenschijnlijk lijkt het erop dat wij over de piek heen zijn, maar dat is aan de hand van de opnamecijfers die al voorbij zijn.”

Volgens de directeur gaat de piek zich voortzetten ondanks dat er sprake zou zijn van een dalende trend. Bij vergelijking van de vaccinatiegraad met vorige week, zijn de cijfers iets meer dan een procent omhooggegaan voor wat betreft volledig gevaccineerden en deels gevaccineerden.

De volledig gevaccineerden vormen ongeveer 36 procent van de doelgroep, terwijl minimaal 48 procent van de samenleving van een prik is voorzien. Het gaat hierbij om de doelgroep 12 jaar en ouder; hierbij horen ook de mensen die ernstig ziek kunnen worden.

Verder gaf de volksgezondheidstopman aan dat er gekeken wordt naar alle mogelijkheden om de vaccinatiecampagne te intensiveren, zodat een veel groter deel van onze samenleving beschermd is door middel van vaccinatie. “We werken aan capaciteitsvergroting om zieken op te vangen. We doen ons uiterste best. We zitten met bijzonder veel uitdagingen, van thuisisolatie tot opnameplekken,” zei hij.

Volgens Gajadhar Sukul is er ook in de ziekenhuizen een tekort aan mankracht. “We moeten goede afwegingen maken. Al die modellen worden uitgewerkt om het beste resultaat te krijgen”, aldus de directeur op Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePercentage Covid-positieven nog zorgwekkend