woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Per direct persoonlijke beveiliging voor journalist Jason Pinas

lees ook ...

President emphasizes the power of prayer

A three- day prayer campaign was held by the Pentecostal Church of the Worldwide Missionary Movement Suriname in the Independence Square on Sunday. At the conclusion President Santokhi was present. He...

De regering neemt de veiligheid van de journalist Jason Pinas van de Ware Tijd serieus. Tijdens een spoedoverleg met de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), donderdag, is besloten dat Pinas per direct wordt beveiligd. De vergadering vond plaats onder leiding van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), op zijn ministerie.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie garandeerde de veiligheid van de journalist die dezelfde morgen opgeschrikt werd door handgranaten onder de wagen van zijn broer. Wat het principe van persvrijheid aangaat staan de SVJ en de regering aan dezelfde kant, stelt minister Ramdin.

“Persvrijheid is de norm van een beschaafde samenleving en een fundamenteel recht; wij nemen actie omdat we ook geschokt zijn”, zegt de BIBIS-topman. Met excuses of het geven van een vergoeding wordt deze zaak niet opgelost. Het gaat niet alleen om een zaak tussen de regering en de journalisten, maar ook om het internationaal imago van Suriname. De regeringsvertegenwoordigers zeiden dat het om een principiële zaak gaat, maar willen niet vooruitlopen op het onderzoek.

De SVJ heeft intussen een advocaat in de arm genomen, en belooft niet te rusten tot de zaak goed is berecht. “Jason wordt beschermd, maar de rest van de journalisten voelt zich niet veilig,” stelt woordvoerder Nita Ramcharan. De SVJ ziet ook liever dat president Chan Santokhi, de vicepresident ter verantwoording roept, en dat de beelden van het voorval worden vrijgegeven. Harvey Panka, lid van de SVJ tevens algemeen secretaris van de Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM), zei dat de zaak zal worden gevolgd. Tevens zei hij alle internationale affiliaties van de ACM bij te betrekken.

Minister Ramdin gaf aan dat de regering, graag heeft dat de journalisten hun werk onbezorgd kunnen doen en dat ze aan hun kant staat. Minister Amoksi beloofde het verzoek naar het beeldmateriaal voor te leggen aan de waarnemend procureur-generaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePer direct persoonlijke beveiliging voor journalist Jason Pinas