maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Peppy de clown is vertrokken naar het eeuwige circus

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

 Dj Mar-N heeft twee jaar samengewerkt met Peppy de clown. Niet lang terug plaatste Gert Kliman Karnawi, zoals Peppy de clown echt heette, een bericht op social media, waarin hij meldde dat het niet goed ging met zijn gezondheid. “Als hij je niet aan het lachen kon brengen, dan was zijn missie niet geslaagd. Waar anderen gewoon optreden en weggaan, zorgde Peppy ervoor dat iedereen lachte. Dat was zijn voldoening”, volgens dj Mar-N.

Peppy was meer een solist en werkte niet graag met anderen. Althans, zo kwam hij over bij andere clowns volgens clown en acteur Edward Saiman. Toch ziet hij Peppy als de beste clown van Suriname. “Als collega’s in een groep de feesten bezochten, was zijn naam de eerste die genoemd werd,” zegt hij. Saiman heeft veel naar Peppy gekeken, voordat hij zelf begon met het vak.  “Mensen onderschatten het beroep vaak. Ze denken dat je gewoon geschminkt op een feestje moet opdagen en dan lacht het publiek al. Niets is minder waar”,  Je hebt families in soorten; mensen die gieren en brullen van de grappen en anderen die genieten, maar niet eens een grijns op hun gezicht kunnen toveren. Het is jouw taak om iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts te laten keren. Om clown te zijn moet je een gave hebben om te kunnen entertainen,” zegt hij verder.

Kanawi’s kon elke groep entertainen. Velen hebben ook  gecondoleerd via social media. Ook Komediant Clifton Braam die “ een laatste applaus” vroeg voor Peppy de clown.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePeppy de clown is vertrokken naar het eeuwige circus