Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Pensioengerechtigden in Suriname wachten op geld

Geplaatst

op

Surinaamse Dollar

Personen die maandelijks pensioen ontvangen zijn nog steeds niet uitbetaald. Normaliter kunnen zij op de vijftiende dag van de maand over hun geld beschikken. Enkele personen vinden het vervelend dat er nog steeds niet is overgemaakt.

“Wij hebben het geld hard nodig. Alles is zo duur geworden en we komen niet uit met ons geld”, zegt een boze mevrouw aan Culturu.com. Haar zus kan maar niet begrijpen dat het zolang duurt. “Dat geld is al niet genoeg en ik ben vandaag jarig. Gelukkig heb ik kinderen die mij wat hebben gegeven om de dag door te brengen. We kunnen geen feest vieren, want er is corona, maar tenminste een beetje lekker eten koken. Je weet hoe het bij ons aan toe gaat”, zegt ze.

Vernomen wordt dat het Pensioenfonds Suriname zijn werk al heeft gedaan. Het wachten is op de Centrale Bank van Suriname om de middelen over te maken naar de andere banken.

De gepensioneerden hopen dat dit weekend nog zij over hun geld kunnen beschikken. Echter betwijfelen zij dat, omdat de verwerking nog moet plaatsvinden.

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Dotveba

Bouta bouta bouta wij willen bouta . Betaal nu je lesgeld.Heb je ooit op een product gelezen MADE IN AFRIKA? IK wel armoede wat bouta en zij bende leden willen in Suriname.

Mino

Nou nou nou, ze willen toch bouta, laten ze maar naar bouta gaan, en z’n kont likken

Tjander

Nou nou nou. Niet alleen zijn komt ook zijn gouden pikAdvertentie

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Volksgezondheid Suriname: “Twaalfde COVID-19-patiënt was in Frans-Guyana”

Geplaatst

op

Coronavirus Test

De twaalfde persoon die positief is getest op het COVID-19-virus is een Surinamer die uit Frans-Guyana komt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. Deze persoon is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina. Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki te Papaiston in Frans-Guyana, waar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief.

Hij is door de Franse artsen geadviseerd om met een mondkapje te lopen. Deze persoon, een Surinamer, keerde vervolgens terug naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID-19-team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.

Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek dat de persoon zich bij de oversteek alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans-Guyana hadden de man geadviseerd om uit voorzorg constant een mondkapje op te zetten. Hij heeft dit advies ook opgevolgd. De afdeling Epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.

Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19-gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen