zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Penitentiaire ambtenaren weigeren dienst over te nemen

lees ook ...

LVV verzorgt citrusteelt survey teach-in voor LVV voorlichte...

Het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een citrusteelt 'survey teach-in' verzorgd voor LVV-voorlichters...

Leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), die te werk gesteld zijn bij de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma weigeren de dienst over te nemen, zonder Personal Protective Equipment voor covid-19.

De ambtenaren weigeren zonder PPE de dienst over te nemen, in de gevangenis, waar steeds meer gedetineerden en penitentiaire ambtenaren besmet raken met het covid-19 virus. Max Breinburg, voorzitter van de bond van het KPA heeft dit bevestigd.

Deze goederen zijn niet aangeleverd, zoals afgesproken met de dienst. De korpsleiding had gegarandeerd, dat de medewerkers zouden beschikken over alle daartoe behorende zaken. Er is echter niets aangeleverd. De KPA-leden zijn niet te spreken hierover.

Er blijkt ook geen handsanitizer aanwezig te zijn in de inrichting. Dit wordt vervangen door opgelost chloor. In de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma is Covid-19 uitgebroken. Momenteel zijn er negen gedetineerden en vier pa’s besmet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePenitentiaire ambtenaren weigeren dienst over te nemen