zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Penitentiaire ambtenaren eisen nog deze maand verhoging

lees ook ...

Surinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblle (DNA) aangegeven, dat het verlichten van de noden van kwetsbare gezinnen binnen de samenleving een cruciale prioriteit is. Als onderd...

 Tjdens een algemene leden vergadering is de bond van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA),  tot het besluit gekomen om verhoging van lonen en toelagen nog   vóór het eind van deze maand te eisen. De voorzitter van de bond zegt dat  minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) intussen  middels een brief al op de hoogte gesteld is van de pijnpunten van de penitentiaire ambtenaren (PA’s).

“De toelagen zijn niet meer van de tijd en moeten daarom worden bijgesteld. Als we kijken naar de economische situatie dan zien we dat nagenoeg alles is aangepast naar een hoge koers. Dus het is meer dan billijk dat ook onze lonen en toelagen worden aangepast,” zegt de voorzitter. Bij andere korpsen is dit al gedaan. Verder vind hij dat de uitrusting  van deze ambtenaren te wensen over laat. Ook de omstandigheden van de verschillende inrichtingen is aan verbetering toe.

Volgens Breinburg is er al een aanbesteding  gehouden voor het aanschaffen van de uitrusting, maar de regering moet nog overgaan tot de gunning zodat de PA’s over de goederen kunnen beschikken. De voorzitter rekent op een positieve reactie van minister Amoksi. “We hebben tot nu toe gemerkt dat deze minister voortvarend werkt aan onze zaken. Dus we vertrouwen erop dat hij ook voortvarend zal zijn bij deze pijnpunten”, zo spreekt Breinburg zijn hoop uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePenitentiaire ambtenaren eisen nog deze maand verhoging