zondag 5 december 2021
26 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(2)

Peneux wordt bedankt bij het IOL

lees ook ...

Trio Granman Ashongo Alalaparu begraven

Familie, vrienden en kennissen, waaronder vertegenwoordigers van de regering, hebben gisteren in Paramaribo afscheid genomen van de overleden Trio-granman, Ashongo Alalaparu. Na een korte afscheidsgel...

Het docentenbestuur van het IOL is verrast en niet te spreken over het bericht, dat Robert Peneux per 1 september geen directeur meer is  van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Peneux had op 6 augustus zaken van het instituut onder de aandacht van de MinOWC-minister Marie Levens gebracht.

Peneux heeft hard gewerkt om de onderwijsinstelling te versterken en het te maken tot een bachelor opleiding. Het is hem gelukt om de toen noodlijdende instituut te veranderen in een opleiding met  toelatingseisen en organisatiestructuur op  een wettelijke basis. Het transformeren van het IOL naar een hbo-opleiding is één van zijn grote verworvenheden.

Vanaf 17 maart heeft Peneux zich sterk gemaakt voor  de accreditatie van de verschillende opleidingen van dit instituut. Daarom hebben deze nu een hoger en internationaal kwaliteitsniveau. Dit project is nog niet afgerond. De loonstructuur van de docenten wordt ook nader bekeken. Hiervoor is goedkeuring van de minister nodig, die het daarna moet doorgeleiden naar de Raad van Ministers.

Peneux heeft samen met het directieteam een visie ontwikkeld ten aanzien van het IOL. Daarom vind de directie, dat de directeur niet kan worden ontheven zonder dat is aangegeven wie hem zal vervangen, ook al is het een politieke invulling.

Er wordt komende week een spoed docentenvergadering gehouden om te brainstormen over het besluit van het ministerie. Peneux weigert zelf op deze zaak te reageren, en verwijst naar minister Levens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePeneux wordt bedankt bij het IOL