zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Pencak Silat Asociatie bezoekt Directeur Sportzaken

lees ook ...

24 jaar wachten eigenaren vuilstortplaats Ornamibo op ander ...

Voor de aanleg van de vuilstortplaats te Ornamibo in het district Wanica, zijn er in 1998 onderhandelingen opgestart met ongeveer 11 eigenaren van omliggende percelen. De perceeleigenaren zouden gecpm...

Het bestuur van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) heeft onder leiding van mevrouw Florence Wangsabesari – Jamin een kennismakingsbezoek gebracht aan de directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw.

Vanaf 2018 is er een samenwerking tussen de SPSA en het directoraat Sportzaken, toenmalig ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De SPSA is een sportorganisatie die zich bezig houdt met onder andere het begeleiden en vormen van jongeren op het gebied van zelfverdediging en de ontwikkeling van de pencak silat sport in Suriname.

Met elkaar is van gedachten gewisseld hoe samen invulling gegeven kan worden aan ontwikkeling van de pencak silat sport in Suriname, zoals ook door capaciteitstrainingen voor de sportleiders van het directoraat Sportzaken. Verder heeft de SPSA aangegeven dat zij zich nu voorbereiden om aan enkele internationale evenementen deel te nemen.

Één van deze evenementen is de Associatie van Nationale Olympische Comités (ANOC) World Beach Games die gehouden zal worden in Bali, Indonesia in de periode 05 – 15 augustus 2023.

De directeur, die zelfs ook Olympiër is, spreekt de hoop uit dat de Surinaamse pencak silat atleten in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comité hieraan zullen meedoen. En kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met de SPSA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePencak Silat Asociatie bezoekt Directeur Sportzaken