zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Pencak Silat Asociatie bezoekt Directeur Sportzaken

lees ook ...

Onderwijsminister moe ‘chantage’ schoolvervoerde...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft aangekondigd dat er drastische veranderingen komen in het schoolvervoerbeleid na recente 'chantage' van bus- en boothouders, zegt ond...

Het bestuur van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) heeft onder leiding van mevrouw Florence Wangsabesari – Jamin een kennismakingsbezoek gebracht aan de directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw.

Vanaf 2018 is er een samenwerking tussen de SPSA en het directoraat Sportzaken, toenmalig ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De SPSA is een sportorganisatie die zich bezig houdt met onder andere het begeleiden en vormen van jongeren op het gebied van zelfverdediging en de ontwikkeling van de pencak silat sport in Suriname.

Met elkaar is van gedachten gewisseld hoe samen invulling gegeven kan worden aan ontwikkeling van de pencak silat sport in Suriname, zoals ook door capaciteitstrainingen voor de sportleiders van het directoraat Sportzaken. Verder heeft de SPSA aangegeven dat zij zich nu voorbereiden om aan enkele internationale evenementen deel te nemen.

Één van deze evenementen is de Associatie van Nationale Olympische Comités (ANOC) World Beach Games die gehouden zal worden in Bali, Indonesia in de periode 05 – 15 augustus 2023.

De directeur, die zelfs ook Olympiër is, spreekt de hoop uit dat de Surinaamse pencak silat atleten in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comité hieraan zullen meedoen. En kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met de SPSA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePencak Silat Asociatie bezoekt Directeur Sportzaken