maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Pearl Playfair leidt gesprekken over mentale gezondheid in Nickerie

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

In de districtszaal van Nickerie is de langverwachte stakeholdersbijeenkomst plaats, getiteld “Assessment Mentale Gezondheid en Psychosociale Zorg (MHPSS)” gehouden. De bijeenkomst bood een platform voor belangrijke discussies en presentaties over de stand van zaken rondom mentale gezondheid en psychosociale zorg in de regio.

De voornaamste spreker van de bijeenkomst was Pearl Playfair, die een rapportage presenteerde van een grondig onderzoek dat gericht was op het identificeren en analyseren van instanties en experts die diensten leveren op het gebied van mentale gezondheid en psychosociale zorg in Nickerie.

De bijeenkomst trok een diverse groep belanghebbenden, waaronder vertegenwoordigers van Unicef, overheidsinstanties, particuliere en religieuze organisaties, evenals NGO’s en CBO’s die betrokken zijn bij verschillende vormen van MHPSS in de gemeenschap van Nickerie.

Het doel van de bijeenkomst was om inzicht te krijgen in de huidige capaciteit en uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid en psychosociale zorg, en om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen om deze essentiële diensten te versterken en uit te breiden in de regio Nickerie.

De aanwezigheid van zo’n breed scala aan belanghebbenden benadrukt de urgentie en het belang van het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het bieden van adequate ondersteuning aan individuen en gemeenschappen in Nickerie. De resultaten van deze bijeenkomst zullen naar verwachting dienen als leidraad voor toekomstige acties en beleidsvorming op het gebied van mentale gezondheid en psychosociale zorg in de regio.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePearl Playfair leidt gesprekken over mentale gezondheid in Nickerie