dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

PDO gaat voor agrarische sector

lees ook ...

Inheemse dorpsbewoners in Para krijgen officiële toegang tot...

De bewoners van inheemse dorpen in Para hebben formeel groen licht om aan goudwinning te doen in het concessiegebied van het staatsbedrijf Grassalco te Maripaston. Deze concessie beslaat het leefgebie...

Hout olie & gas kunnen Suriname niet redden, omdat zij niet in dezelfde hoeveelheden aanwezig blijven. De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) onder voorzitterschap van Waldi Nain, ex-minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking, ziet de agrarische sector als beste mogelijkheid voor Suriname. Dit zette Nain uiteen in het programma ‘Bakana Tori’ van LIM FM. Nain ziet veel mogelijkheden in Suriname, die niet worden benut.  

Verder moet volgens hem ondernemerschap gestimuleerd worden. Een deel van het overtollig ambtenarenbestand zou ook heel goed in de agrarische sector ingezet kunnen worden, als het wordt omgeschoold hiervoor. Onderwijs en Volksgezondheid hebben in zijn ogen ook prioriteit.

De PDO wil meedoen aan de komende verkiezingen. Er bestaat een goede band met andere partijen, maar Nain is nog geen samenwerking aangegaan. Dit zal zijn op basis van ideologie en wederzijds respect. PDO ziet graag een bundeling die het land naar grotere hoogten tilt. De voorzitter heeft vertrouwen dat het goed komt met het land en haar bewoners.

Suriname bracht naar voren dat er mensen zijn, die niet van het mooi land houden. Politieke leiders, die volgens hem het voorbeeld moeten geven doen dat niet. Velen zorgen voor polarisatie door etnische spanningen te stimuleren.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePDO gaat voor agrarische sector