vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

PCS organiseerde Srefidensibeurs

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft op vrijdag een Srefidensi- verkoopbeurs georganiseerd. Houtbewerkte bijzettafeltjes, kapstokken , beschilderde bloembakken en  planten uit eigen tuin werden tijdens  deze verkoopbeurs  aangeboden. Vroeg in de ochtend was er al veel belangstelling.

Puur ambachtelijke  creaties van de cliënten waren zowel te bewonderen als te koop. De ideeën komen van hen en met  enige begeleiding komen zij  tot het eindproduct. Op deze manier bevordert de therapie  het resocialiseren van deze groep, die hen moet helpen om  op verantwoorde wijze terug te keren naar de maatschappij, maakt waarnemend verpleegkundig directeur Romeo Soekhai duidelijk.

“Ik heb veel gekocht. Twee bijzettafeltjes, plantentafeltjes, beschilderde plantenbakken en een paar matroosrozen. Daarmee ondersteun ik de cliënten. Ik vind het belangrijk dat zij creatief bezig zijn. Bovendien verdienen ze er ook nog iets mee. Een mooie win-win situatie”,  aldus Willy Smits, secretaris van de stichting Ypsilon verbonden aan het PCS.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePCS organiseerde Srefidensibeurs