zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

PCS opent covid-19 vaccinatie poli

lees ook ...

Training ‘Inheemsen tegen geweld’ afgerond

"Wie heeft de beker van de training gewonnen?" zong deelneemster Anna Nantawi uit Peleloetepoe bij de afsluiting van de Training of Trainers ‘Inheemse Gemeenschappen tegen Huiselijk Geweld’ gisteren i...

Het Psychiatrisch Centrum Suriname(PCS) heeft op 09 maart een covid-19 vaccinatiepoli geopend. Hiermee heeft het centrum invulling gegeven aan zijn medisch- maatschappelijke plicht zegt Raj Jadnanansing algemeen directeur van de instelling.  Volgens hem zullen eerst de medewerkers van PCS gevaccineerd worden. Hiena zullen buitenstaanders de mogelijkheid krijgen om zich ook te laten vaccineren.

De waarnemend medisch directeur, Rudi Dwarkasing noemt dit ‘zorgen voor het personeel’. Randvoorwaarden creëren voor het personeel is belangrijk. Hij zegt verder dat  in het vorig jaar zowel medewerkers als patiënten geïnfecteerd  zijn geraakt. Hij vind het nodig, dat patiënten die al langer dan dertig jaren wonen in PCS worden beschermd tegen dit virus. In de toekomst zullen patiënten van de chronische afdelingen meegenomen worden gedurende de vaccinatieperiode.

De medisch directeur garandeert dat de covid-19 poli ook toegankelijk zal zijn voor anderen. Men moet zich wel eerst laten registreren via 178 of online. Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid heeft als persoonlijke doel om gemiddeld duizend mensen per dag af te handelen. Volgens hem heeft de vaccinatie zijn nut al bewezen door ernstige ziekte en sterfte te voorkomen. Hij roept de mensen op, die horen tot de risicogroepen, om zich te laten vaccineren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePCS opent covid-19 vaccinatie poli