Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PCS heeft nog geen salarissen uitbetaald over oktober

Geplaatst

op

Screenshot 20201102 204738 Youtube

Het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname had gisteren nog geen salaris ontvangen over de maand oktober. Voorzitter van de bond PPCS, mevrouw Carmen Brondenstein zegt dat de bond vrijdag een gesprek heeft gehad met directeur Raj Jadnansing die zei dat hij een gesprek heeft gehad met de regering voor geld voor storting van salarissen. De minister van financiën verzekerde hem dat het in orde zou komen. Vrijdag werd hen medegedeeld dat er laat gestort zou worden, maar vrijdagmiddag waren de  salarissen er nog niet.

Maandagochtend kreeg mevrouw Brondenstein een telefoontje van het personeel terwijl zij nog thuis was waarbij zij ervan op de hoogte werd gesteld dat de lonen nog niet gestort waren. Hierop ging zij naar de bank om zich daarvan te overtuigen en het bleek dat er werkelijk nog geen geld was. Ze belde met de directeur om hem daarvan op de hoogte te stellen en meldde hem dat het personeel naar huis zou gaan tot de salarissen waren gestort. Dit te late storten van het loon  gebeurt vaker volgens mevrouw Brondenstein. “Voor de andere ziekenhuizen zijn de salarissen al gestort en waarom voor PCS niet?”, vraagt zij zich af. “Het personeel is het nu beu daarom dat ze nu in actie zijn”, zegt zij.

De directeur, drs. Raj Jadnanansing geeft aan dat de betalingsstructuur van PCS anders is dan bij de andere ziekenhuizen. De directeur zegt in constant overleg te staan met het ministerie van Volksgezondheid, de Centrale betaaldienst en de Centrale Bank.  Er wordt een oplossing gezocht voor het ‘betalingsprobleem’.  – culturu.com

 

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerrit
dinsdag 3 november 2020 13:07

Suriname ga geld terug halen bij mensen die gestolen hebben. Wie eerlijk werkt moet geld. Wie steelt en geen recht heeft op geld betaal het terug

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen