woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Paul Somohardjo treurt bij viering 132 jaar Javaanse immigratie

lees ook ...

Taalunie versterkt rol in ontwikkeling van Nederlands met &#...

Het 100e Comité van Ministers, gehouden op 22 april in Antwerpen, markeerde een mijlpaal met een feestelijke academische zitting getiteld 'Een mooie toekomst voor het Nederlands'. De bijeenkomst resul...

Bij de viering van 132 jaar Javaanse immigratie te Marienburg treurde de voorzitter van Pertjaja Luhur openlijk over de staat van de oude suikerplantage. Hij vroeg toestemming aan de regering via de first lady Melissa Santhoki-Seencharry om  de plek te onderhouden. De vervallen voormalige suikerplantage is nauw verbonden met de geschiedenis van Suriname, maar in het byzonder de Javaan. De politicus wil  werken aan herstel van Marienburg  hie

  “Geef ons toestemming om dit gebouw te onderhouden. Desnoods voor vijf jaar.” Zo klonk het verzoek van Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo. Volgens hem begon de achteruitgang na de breuk tussen zijn partij en de NDP in 2014. Hij vindt dit niet een geschikte Cadeau aan de Javaanse gemeenschap bij de viering van 132 jaar Javaanse immigratie. Indien hij toestemming krijgt garandeert hij een goed onderhouden plantage te zullen presenteren.

Somohardjo prees de voorouders die een droom hadden voor hun moed. “We zijn geen bedelaars. Laten wij niet bang zijn. We zijn afstammelingen van strijders.” Hij riep Javanen op om hard te werken en niet afhankelijk te zijn van anderen. Ook de onderlinge saamhorigheid moet veel beter worden. Alleen dan zal de groep zich beter kunnen profileren door hard werken.

De first lady vertegenwoordigde de president. “Onze voorouders hebben veel getrotseerd toen ze hier kwamen. Waaraan hielden ze vast toen ze op weg waren naar hier? Ze hadden een droom.” Verder zag zij veerkracht van de immigranten die ook wij in zware tijden moeten presenteren.

Ook minister Bronto Somohardjo, sprak vol lof over de grote kracht  van de eerste Javanen. Zijn partij doet er alles aan om de eenheid onder deze  groep te versterken. Politieke leiders hebben bij deze gelegenheid kransen gelegd bij het monument van de Javaanse immigratie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePaul Somohardjo treurt bij viering 132 jaar Javaanse immigratie