Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Paul Somohardjo sleept vakbond Binnenlandse Zaken naar groene tafel

Geplaatst

op

Paul Somohardjo

De voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, onderneemt gerechtelijke stappen tegen de Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken. De vakbond onder leiding van Alisa Grant heeft woensdag een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk. Naast vervanging van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, is ook zijn vader Paul Somohardjo met de haren erbij gesleept. Uit de petitie is voorgelezen dat Paul Somohardjo seksistische opmerkingen gemaakt zou hebben naar vrouwelijke medewerkers. Vader Somohardjo heeft bovendien ook een werkkamer toegewezen gekregen op het ministerie.

Vader Somohardjo vindt dat alles moet worden rechtgetrokken en zijn naam gezuiverd. De gerechtelijke stappen worden samen met zijn advocaat voorbereid. Somohardjo vindt het niet gepast dat hij wordt meegesleurd in een kwestie,  waar hij totaal niets mee te maken heeft. De rechtszaak spant hij op persoonlijke titel aan tegen de bond. De gewezen parlementsvoorzitter vindt het absurd en onbehoorlijk dat er op zo’n wijze is omgegaan met zijn imago.

De beschuldigingen aan zijn adres ziet de PL-leider als een politieke aanval. De uitspraken zouden volgens Somohardjo thuishoren op een politiek podium en niet bij de aangelegenheid van een ministerie. Hij zal een gepast antwoord geven aan de bond.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
vrijdag 2 oktober 2020 20:17

Zijn lach bevalt me niet.
Zoooo verradelijk.

Papa Sranan
zaterdag 3 oktober 2020 14:16

Michel, een verrader kan niet anders lachen …Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen