zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Patricia Sabajo ziet af van juridische strijd tegen dorpshoofd Sergio Sabajo

lees ook ...

Ongeval eist leven van bromfietser op Bomaweg

Een tragisch ongeval heeft het leven geëist van een bromfietser in de late uren op de Bomaweg bij Leiding 16. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Volgens verklaringen van de autobestuurder aa...

Het conflict rondom de leiderschapstitel in het Inheemse dorp Powakka heeft een wending genomen. Voormalig dorpshoofd Merian (Patricia) Sabajo heeft besloten haar juridische strijd tegen het huidige dorpshoofd Sergio Sabajo te staken. Zij had eerder beroep aangetekend tegen een gerechtelijke uitspraak uit november 2022, waarin ze Sergio Sabajo’s positie als dorpshoofd betwistte.

Patricia Sabajo eiste dat de rechtbank Sergio Sabajo niet zou erkennen als het officiële dorpshoofd van Powakka, een titel die hem in oktober 2021 werd toegekend en waarvoor hij op 4 december 2021 officieel werd ingewijd. De rechtbank had in november 2022 geoordeeld dat er voldoende bewijs was dat Sergio Sabajo op rechtmatige wijze was gekozen en ingewijd als kapitein van Powakka.

Deze beslissing komt na een periode van onrust binnen de gemeenschap, die culmineerde in een wegblokkade door dorpsbewoners. Zij eisten van de overheid erkenning voor hun gekozen dorpsbestuur, wat leidde tot de officiële erkenning van het bestuur door de staat op 5 maart, na intensieve discussies en acties vanuit de gemeenschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePatricia Sabajo ziet af van juridische strijd tegen dorpshoofd Sergio Sabajo