Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Patiëntenzorg in Academisch Ziekenhuis Paramaribo zorgwekkend

Geplaatst

op

Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De patiëntenzorg in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is zeer zorgwekkend. Om deze reden luidt de medische staf de noodklok. Er is gisteren op een spoedvergadering een noodkreet uitgebracht aan de directie van het AZP. Dit naar aanleiding van een brief van het hoofd van het AZP-laboratorium aan de medische staf, waarin hij heeft meegedeeld dat een groot aantal bloedonderzoeken niet meer gedaan kan worden.

De medische staf van het AZP wil nadrukkelijk onder de aandacht van het volk brengen dat de patiëntenzorg in het AZP, in tegenstelling tot de gewekte indruk, in zeer bedroevende staat verkeert. Al jaren vindt er een geleidelijke verpaupering plaats van het niveau van de tweedelijnszorg. Dit is in de afgelopen jaren ook al meerdere malen door verschillende vakgroepen (oncologie, orthopedie en kindergeneeskunde) en vakorganisaties onder de aandacht gebracht van ziekenhuisdirecties en het ministerie van Volksgezondheid. Echter zonder structurele verbetering en zelf verdere afbrokkeling van onze mogelijkheden tot bieden van kwalitatief goede zorg.

“Wij artsen en specialisten werkzaam in het AZP willen met alle ons ten dienste staande middelen proberen het niveau van de zorg op peil te houden. Door het toenemende gebrek aan middelen en medicamenten en defecte apparatuur wordt deze taak en wens steeds meer bemoeilijkt en op zeer korte termijn waarschijnlijk onmogelijk”, zegt de medisch staf.

Zij verwacht dat er onder de huidige omstandigheden binnenkort mensenlevens verloren zullen gaan als de gezondheidszorg niet de prioriteit krijgt die het verdient van de overheid casu quo beleidsmakers. “We zien het als onze taak, gezien onze primaire verantwoordelijkheid naar de patiënt toe, deze waarheden te delen met de patiënt”, aldus de medische staf van het AZP.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Met. Hoogstad

Het is erg zorgelijk. Er is een paar jaar geleden medisch apparatuur en andere benodigdheden naar Suriname gezonden.Grotendeels zouden deze artikelen voor A Z bestemd zijn. Waar zijn ze gebleven???? Deze artikelen hebben enkel maanden op een open terrein in Noord gestaan in grote containers. Jammer, jammer. Wij Surinamers hebben een academische ziekenhuis nodig, ook buitenlanders die hulp nodig hebben staan in de rij. Waar is onze trots voor een eigen A Z. Als hier niet snel iets aan gedaan wordt, vallen er meer doden dan bij covit 19.

Boeroe

Bid God dat je nooit ziek word in Suriname. Want ik ben geschrokken toen ik iemand moest bezoeken op de ic .. wachtkamer buiten . Je bent zo binnen iedereen ligt op een zaal met een grote fles zuuemrstof. Lijk word voor je neus weggeduwd. Bang.zorgelijk. verzeker je goed dat je naar het buitenland kan als je iets hebt wat je denkt, ik moet nu naar het buitenland anders mo dedeAdvertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen