Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Patiënten liggen op de vloer op de SEH

Geplaatst

op

20201022 011304

Er is eergisteren een noodkreet  op facebook geplaatst door iemand die het verschrikkelijk vond om te moeten aanzien dat een doodzieke persoon bij de Spoedeisende Hulp(SEH) op de vloer moest liggen omdat er geen bedden beschikbaar waren.

“Je moet eerst drempelkosten betalen en vragen beantwoorden terwijl de patiënt in kritieke toestand buiten moet wachten. En wanneer de patiënt naar binnen mag moet die in de triagekamer nog heel wat vragen beantwoorden. Ze zouden de patiënt eerst moeten behandelen en dan vragen stellen”, stelt de fb-er. “Waar betaalt een patiënt drempelkosten voor? De patient heeft het hele jaar hard gewerkt om als hij ziek is op de vloer te moeten liggen. Zelfs een dier wordt niet zo behandeld. Het wordt bij de dierenarts netjes op een bed of een behandeltafel gelegd. De SEH heeft nooit een bed vrij maar als de persoon dood is, dan hebben ze  plotseling wel een vrij bed.” stelt de fb-er verbolgen.

De klokkenluider heeft foto’s gemaakt van de schandelijke situatie op de Spoed Eisende Hulp als bewijs van het voorgaande en om de noodklok te luiden om  hetgeen er zich op de Spoedeisende Hulp afspeelt. Er wordt ook gevraagd de minister van Volksgezondheid hiervan op de hoogte te stellen om verandering te brengen in deze situatie. –  culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robby
donderdag 22 oktober 2020 08:38

Zijn ze gek geworden. Welke ziekenhuis?

Michel
donderdag 22 oktober 2020 18:09

Het is Suriname. Bruggen en dreigementen gaan voor.
Gezondheidzorg en onderwijs volg later. Wat een toestand 😇

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen