woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Patienten in thuisisolatie sterk gedaald

lees ook ...

Bewoners Galibi bewust gemaakt van schoon milieu

Er zijn te Galibi billboards geplaatst met daarop boodschappen ter bewustwording van de gemeenschap en toeristen. Bij de plaatsing van de borden is de weg in Galibi schoongemaakt. Galibi heeft in same...

“Met een afname van 73 procent kan gesteld worden dat het aantal besmette personen in thuisisolatie aan het dalen is.” Dit zei bart van Lohuizen, operationmanager van de 178 Covid-lijn, tijdens de COVID-19-persconferentie van donderdag 02 december. Ook het aantal gesprekken op dagbasis bij de 178 Covid-lijn is gedaald. “Wij kunnen daarom zeggen dat er een afname is van meer dan 70 procent aan gesprekken,” stelt Van Lohuizen.

“Dit is ook goed voor ons personeel, dat ze even op adem komen, kunnen werken aan werkprocessen en vakantiedagen kunnen opnemen,” aldus Van Lohuizen. De dalingen zijn ook te merken in het achterland. “Bij de inheemse en tribale volkeren is er een dalende trend van het Covid-19-virus geconstateerd,” gaf Herman Jintie, directeur van de Medische Zending, aan. Hij noemt de locaties waar men zich kan laten inenten een zeer positief voor zijn verzorgingsgebied.

Tijdens de 4de Covid-19-golf, werden patienten in thuisisolatie door middel van zuurstofconcentrators verpleegd en gemonitord. “Dit zijn apparaten die we in bruikleen hebben gehad vanuit het buitenland,” laat van Lohuizen weten. Hij geeft verder aan dat er nu ongeveer 180 zuurstofconcentrators in voorraad zijn, waarvan momenteel 24 gebruikt worden door patiënten in thuisisolatie.

Het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) beheert niet alleen de 178 Covid-lijn, maar beschikt ook over een website, waar men terecht kan voor de nodige informatie. Als tip geeft de operations manager mee om gebruik te maken van de BOG-website. www.bogsuriname.com.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePatienten in thuisisolatie sterk gedaald