Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Passagiers weigeren SRD 5.000 te betalen voor quarantaine in Suriname

Geplaatst

op

Biljetten Van Srd

Passagiers die op de vlucht van gisteren naar Suriname zijn afgereisd, weigeren om SRD 5.000 te betalen op de luchthaven Zanderij voor overheidsquarantaine. Deze personen werden op Schiphol onaangenaam verrast met een formulier dat zij moesten invullen, waarbij ze akkoord gaan met tien dagen quarantaine op eigen kosten.

De passagiers vinden dat dit eerder niet is bekendgemaakt. Vele personen hebben geweigerd om het geld te betalen. Ze hebben een kwitantie ontvangen en aan hun is gezegd dat het bedrag moet worden betaald wanneer de thuiscontrole plaatsvindt. Het bedrag zou bedoeld zijn voor de controle, die uitgevoerd wordt. Ook tijdens de vorige regering wilde de overheid dat er moest worden betaald voor quarantaine. Er is toen zwaar geprotesteerd hiertegen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en infectioloog Radjesh Orie, waarnemend directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg, delen mee dat aan de mensen die uit het buitenland komen, is meegedeeld wat de voorwaarden zijn. Een bewijs van niet ouder dan 48 uur dat men COVID-vrij is, een verzekering  en verplichte quarantaine in een hotel. Maar door de plotseling opnieuw gewijzigde maatregelen zou de overheid thuisquarantaine toestaan. Benadrukt wordt dat de overheid niet gaat opdraaien voor de kosten van COVID-zorg indien iemand besmet mocht raken.

Op de vlucht van gisteren hadden tien personen geboekt voor een hotel. Om de passagiers tegemoet te komen is met de SLM besloten voor thuisquarantaine met bewaking.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank
woensdag 7 oktober 2020 16:11

Waarom stelen ze openlijk van de mensen. Geen enkel land ter wereld doen ze dit. Alleen die Surinaamse dieven van een overheid en zeggen ze bouterse was een rover. Dan wat zijn deze boeven die het volk wilt uitknijpen. Wie vliegt nog met de slm? Haha

Hans
woensdag 7 oktober 2020 16:20

dan maar geen suriname curaçao ook leuk om te gaan

Jan-Willem
woensdag 7 oktober 2020 16:31

Ze zijn vergeten dat wij Nederlanders al een actie hadden op de Nederlandse tv. Geld inzamelen voor Suriname miljoenen hebben wij gestort en nu willen ze ons nog 5000 srd afhandig maken. Waarvoor? Wat krijg ik voor de 5000 NIETS. IK BEN GOED VERZEKERD IEDEREEN MOET EEN REISVERZEKERING AFSLUITEN. Suriname heeft geld nodig maar niet op zo een manier. Te dieftig

Jurgen
woensdag 7 oktober 2020 23:35

Dan ben ik gek 5000 ? Zijn ze gek geworden daar in Suriname?
Geld …Nederland heeft geld. Vraag Nederland geld. Niet de mensen die geld in je land willen komen uitgeven.
Dom verwelkom Nederlandse mensen door volle vliegtuigen te krijgen ipv ze zo weg te jagen weer zo domme zet.

Erikson
zaterdag 10 oktober 2020 23:48

Toeristen gaan nu niet naar Suriname gaan. De domste zet om zo geld te willen afpakken van toeristen. Dom dom dom. Ben benieuwd wie nog gaat om 5000 te betalen om binnen te gaan zitten. Wat een stom beleid. Dommer dan de vorige regering.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen