donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
2
(1)

Paspoort ontvangen na aanvraag, duurt nu langer dan normaal

lees ook ...

Surinamese stranded at Miami Airport

The Surinamese Consul General in Miami, René Pika, visited stranded passengers at Miami airport on Wednesday. Hurricane Ian has postponed several flights, including those of American Airlines to Param...

Paspoorten kunnen door de covid-19 situatie niet meer tijdig worden afgegeven. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken, meldt dat er een groot aantal paspoortaanvragen zijn gedaan in het derde kwartaal van dit jaar. Echter heeft de pandemie en technische onderbrekingen de afgifte van deze paspoorten vertraagd. Het bureau is nog niet in staat om alles volledig  digitaal af te handelen.

De CBB directeur Pokie-Kanapé doet een beroep op aanvragers om twee maanden vóór de periode, waarin zij hun paspoort nodig hebben aan te vragen. Nieuwe paspoorten moeten een halfjaar vóór de vervaldatum worden aangevraagd.

Er kunnen uitzonderingsgevallen zijn zoals ziekte, overlijden, dienstreis en reizen voor sport- en studiedoeleinden. Dit soort aanvragen zijn spoedgevallen. De mogelijkheid bestaat voor bespoediging hiervan. “Voor alle gevallen die niet onder de categorie spoedgevallen voorkomen, dient u uw paspoort tijdig aan te vragen,” volgens de directeur.

Paspoorten moeten worden aangevraagd op het Bureau voor Burgerzaken (BvB), waar men staat ingeschreven. Hierna worden  deze voor verdere afhandeling en productie  gestuurd naar de afdeling Paspoorten op het CBB-hoofdkantoor. Na afhandeling worden de paspoorten retour gezonden naar het BvB, waar de aanvraag eerder is gedaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePaspoort ontvangen na aanvraag, duurt nu langer dan normaal