zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4
(4)

Pas op voor de valse Valentijn !

lees ook ...

Klaaskreek rondt met succes brood- en bankettraining af

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) heeft in samenwerking met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme een vruchtbare basistraining brood en banket voltooid. Dez...

Morgen is het Valentiijn en ook Surinamers vieren het feestje waarbij liefde wordt getoond. Surinamers  die genieten van het feest zijn meestal jong, romantisch of liefdevol of in de handel van rozen en chocolade en mooie muziek. De geliefde wordt dan mijn Valentijn genoemd. Maar, pas op voor de valse Valentijn, die geeft veel hartepijn! Met landelijke voorbeelden tonen we aan hoe valse Valentijnen te werk gaan.

Voorbeelden valse Valentijn

Een valse Valentiijn doet of hij van je houdt maar hij houdt alleen van zichzelf, mensen die op hem lijken en jij krijgt niets anders dan valse beloften. In landelijk verband: Santokhi betaald op onwettige wijze 8 miljoen U$ aan Pan American Group onder leiding van Chiragalli. Coalitie Assemblee lid Edgar Sampie van de Abop heeft een officiële aangifte hierover gedaan bij de Procureur Generaal Garcia Pahladsingh.

De valse belofte kreeg de SWM  voor 7.miljoen U$ voor renovatie, nodig voor optimale watervoorziening van 500.000 Surinamers. Dat zoveel mensen  elke extra droge tijd problemen hebben met  schoon leidingwater en sommige het hele jaar door is duidelijk geen probleem voor deze president.

Maar ook de SWM directeur treft blaam volgens de Minister van Openbare Werken; hij zou geen begroting hebben ingediend. Als dat klopt is dat inderdaad erg nalatig, je kan niet zoveel geld van de Staat vragen dan schrijf je niet precies op waaraan je het gaat besteden.

Nickerie belazerd

Nickerie wordt al 4 jaar belazerd met beloften van een nieuwe markt, een brug en een diepzeehaven. Maar het meest belangrijke in dit productieve district, watervoorziening voor de rijstbouw, blijft uit. Na maanden van noodkreten der landbouwers werd met veel tam tam EBS technici gestuurd om de grote waterpomp te Wakay te repareren. Dat lukte dus de landbouwers van de Corantijn Polders worden van water voorzien zolang de Nanniezwamp genoeg water bevat en het pompgemaal werkt.

Daarna kwamen de juichende propaganda berichten van de regering via de Communicatie Dienst Suriname, dat alle waterproblemen in Nickerie zijn opgelost. Valse verklaring van Nickeries Valentijn: Santokhi. Het klopt niet want er zijn Oostelijke en Westelijke polders, kilometers lange rijstvelden die allemaal veel water nodig hebben.

Uit de rest van het rijst district komen treurige beelden van modderige stroompjes en halvolle kanalen waaruit met dure gehuurde kleine pompen, water uitgepompt moet worden om de velden te bevloeien Met een betere regentijd dan de huidige, waren de sawa’s normaal al kuithoog met water, nodig voor de rijstbouw. Dit alles weten wij door het digitale Action News van Nickerie te volgen, waar de burgers ook zelf met foto’s en video’s ondermeer hun landbouw- en veeteeltproblemen laten zien.  (Wordt vervolgd)

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPas op voor de valse Valentijn !