Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Partij van Ronnie Brunswijk in Suriname krijgt ondersteuning van De Nieuwe Wind

Geplaatst

op

De Nieuwe Wind Van John Samuel Ondersteunt De Abop Van Brunswijk. Beeld Facebook

De politieke partij De Nieuwe Wind (DNW) van John Samuel, heeft haar achterban in Marowijne gemobiliseerd om bij de verkiezingen van 25 mei te stemmen op de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) van Ronnie Brunswijk. Voor de ABOP-voorzitter is de ondersteuning van DNW een grote eer en ziet hij de ondersteuning als een grote aanwinst, die zeker zal resulteren in zetelwinst bij de verkiezingen. Samuel is gisteren tijdens de online massameeting van de geel-zwarte partij door Brunswijk aan de samenleving gepresenteerd.

De DNW-voorzitter heeft dit advies gegeven, omdat de kortgedingrechter vrijdag heeft beslist dat DNW in Marowijne niet aan de stembusgang mag deelnemen. De door de partij ingediende lijsten voor dit kiesdistrict zijn door het hoofdstembureau van Marowijne afgekeurd wat reden was voor DNW om de staat Suriname voor het gerecht te slepen. Ook in beroep gaan bij president Desi Bouterse heeft geen resultaat opgeleverd.

Volgens Samuel, die lijsttrekker was in Marowijne,  staat het totale DNW-bestuur achter de samenwerking met de ABOP. Bovendien zullen er over enkele dagen grote dingen gebeuren in Suriname en zal er inderdaad een nieuwe wind waaien. Samuel is ervan overtuigd dat de samenwerking met de partij van Brunswijk vruchten zal afwerpen. Hij heeft de kiezers opgeroepen om zich bij de komende stembusgang niet meer voor de gek te laten houden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen