woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Partij Jansen-vaccins voor Suriname zoekgeraakt op Miami Airport

lees ook ...

Hopkinson was twice slain in the Council of Ministers

 The selection of Roché Hopkinson, a former NDP assembly member, as the new chairman of the supervisory board at the state-owned Canawaima Management Company, better known as Canawaima, drew furious p...

Op de Miami Airport is een partij Jansen vaccins, die bestemd was voor Suriname, zoekgeraakt. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gaat het om 21.600 vaccins. De topman op volksgezondheid weet niet hoe dit is gebeurd. Maar er is een onderzoek ingesteld, ook vanuit de vliegmaatschappij, en de nadere informatie daarover is nog niet binnen, beweert hij.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) houdt deze zaak in de gaten. Ramadhin benadrukt, dat het geen gekochte vaccins waren maar een donatie van Amerika.

Met betrekking tot het Johnson en Johnson-vaccin is er via de COVAX al een hoeveelheid toegewezen. Covax is een internationaal samenwerkingsverband van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en hulporganisatie Gavi, met als doel nog dit jaar twee miljard prikken te zetten in de 92 van de armste landen ter wereld.

“We hebben nog een saldo bij COVAX en dat zal worden ingezet om de hoeveelheid bij COVAX te halen, zodat wij ons assortiment aan vaccins kunnen uitbreiden,” zegt de minister. Er zijn ook personen die hebben gewacht op Johnson en Johnson dus er wordt werk van gemaakt dat het vaccin in Suriname aankomt.

In het Zorghotel kunnen mensen zich tot elf uur ’s avonds laten vaccineren, terwijl de lockdown om negen uur in de avond begint. Volgens Ramadhin heeft het zo laat vaccineren wel zin, want er is onderzoek gedaan en sommige burgers willen zich in hun eigen vrije tijd laten prikken. “Je moet ergens een uitvalplek hebben waarbij mensen in hun eigen comfortzone kunnen gaan vaccineren.” Er is volgens de minister wel aanloop daarnaartoe.

In Suriname kan men zich laten inenten met het AstraZeneca-, Moderna-, Sinopharm- en Pfizer-vaccin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePartij Jansen-vaccins voor Suriname zoekgeraakt op Miami Airport