dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Particulieren moeten betalen voor afvaldumping op vuilstortplaats South-Drain

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

Directeur Indersing Gangabisoensingh van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van Openbare Werken (OW) heeft onlangs samen met enkele directieleden een werkbezoek gebracht aan het district Nickerie. Tijdens dit bezoek werden diverse urgente vraagstukken met betrekking tot OGA besproken en passende maatregelen getroffen.

Een van de aandachtspunten was de vuilstortplaats te South-Drain, waar dagelijks afval wordt gedumpt. De directie constateerde dat er enige tijd geen verwerking van het gestorte vuil had plaatsgevonden en dat afval langs de toegangsweg van de vuilstortplaats werd gedumpt in plaats van op de aangewezen locatie.

Om de verwerking van het afval te optimaliseren, heeft de directie de aannemer B.N.S. Contractors NV de opdracht gegeven om het gestorte afval op de vuilstortplaats te verwerken, egaliseren en te beheren. Deze opdracht heeft een looptijd van 12 maanden.

De directie heeft tevens ter plaatse instructies gegeven over hoe het werk efficiënter kan worden aangepakt. De dienstverleners die het afval dumpen, dienen dit te doen op de aangewezen locatie en worden geacht de instructies van de opzichters te allen tijde op te volgen.

De directie is zich ervan bewust dat de werkomstandigheden op de vuilstortplaats niet optimaal zijn. Er wordt gewerkt aan het in orde maken van diverse faciliteiten voor het personeel, waaronder sanitaire voorzieningen, verlichting op de dumpsite en het plaatsen van een hefboom.

Vanaf 1 februari 2024 zullen particulieren die afval dumpen op de vuilstortplaats hiervoor moeten betalen. De kosten bedragen SRD 30 per kuub. Tijdens het werkbezoek is er ook een public-private partnership (PPP) contract getekend met het bedrijf Inter Grondverzet N.V. Dit contract geeft het bedrijf het recht om de weg naar de vuilstortplaats te South-Drain te gebruiken voor bedrijfsdoeleinden gedurende een periode van 1 jaar. In ruil hiervoor dient het bedrijf de weg in goede staat te houden en te zorgen voor een goed functionerend afwateringssysteem over de lengte van circa 3 kilometer.

Het directieteam benadrukte tijdens het bezoek het belang van een efficiënte aanpak van lopende projecten, zoals maaiwerkzaamheden. De directie streeft naar een succesvolle samenwerking in Nickerie met de voortdurende steun van alle betrokkenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParticulieren moeten betalen voor afvaldumping op vuilstortplaats South-Drain