dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Particuliere sector onmisbaar bij capaciteitsversterking gezondheidszorg

lees ook ...

Geen staking meer bij BOG door tussenkomst rechter

De staking bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is volledig stopgezet door een besluit van de rechter. Partijen zijn akkoord gegaan om verder te   onderhandelen. Het ministerie van Volksgezon...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat de particuliere sector onmisbaar is bij het versterken van de institutionele en infrastructurele capaciteit van het ministerie en gerelateerde gezondheidsinstituten. Deze samenwerking is niet alleen belangrijk voor financiering, maar ook voor kennisuitwisseling, duurzaamheid en integratie van resultaten in de dagelijkse praktijk.

Dit werd besproken tijdens een bijeenkomst in het kader van het “Resilience and Recovery Programme”: Strengthening Covid-19 and Non-Communicable Diseases (NCDs) Integration in Suriname, georganiseerd door Crown Agents en Newmont Suriname in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

Het doel van het “Resilience and Recovery Programme” is om de veerkracht van de Surinaamse samenleving te vergroten na de Covid-19-pandemie door het gezondheidszorgsysteem te versterken en voor te bereiden op toekomstige crises. Het programma richt zich op de meest kwetsbare populaties, waaronder personen met chronische ziekten, adolescenten en zwangere vrouwen.

Minister Ramadhin is dankbaar voor de steun van Crown Agents en Newmont Suriname en prijst het “Resilience and Recovery Programme” vanwege de afstemming op de prioriteiten en ontwikkelingsagenda van het ministerie. Tijdens de bijeenkomst zijn de doelstellingen en impact van het programma gepresenteerd en is er een vooruitblik gegeven op toekomstige activiteiten.

Een paneldiscussie met overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers uit de particuliere sector en gezondheidsdeskundigen ging in op publiek-private samenwerkingen gericht op gezondheidszorg, gezondheidsnoodsituaties, waterveiligheid en afvalbeheer in Suriname. Ondanks de vooruitgang die Suriname heeft geboekt bij het reageren op de Covid-19-pandemie en epidemieën van niet-overdraagbare aandoeningen, blijven voortdurende inspanningen nodig om uitdagingen aan te pakken en beter voorbereid te zijn op noodsituaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParticuliere sector onmisbaar bij capaciteitsversterking gezondheidszorg