dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Particuliere opvanginstellingen bundelen zich

lees ook ...

Brokopondo slagbalbond start Slagbal kampioenschappen

De Brokopondo Slagbalbond is gestart met de halve finale & finale slagbal kampioen schappen. Voor de halve finale afgelopen weekend, heeft deze bond via coördinator Revelino Finisie van de Afdelin...

Particuliere opvanginstellingen hebben zich officieel gebundeld in de Branchevereniging Ondernemers Particuliere Opvanginstellingen (BOPO). Voorzitter Lucia Fung A Wing zegt dat de BOPO in het leven is geroepen om deze instellingen te bundelen. Er moet kwalitatieve zorg in de kinderopvang gegarandeerd worden. Verder is het de bedoeling om de belangen van personen in de sector te behartigen.

Deze vereniging zal proberen haar doel te bereiken door het bundelen van kracht, kennis en capaciteit van de leden. De focus is nu gericht op crèches en peuterscholen, omdat de expertise van het bestuur in deze branche ligt. Ondervoorzitter Urmie van Kallen zegt dat andere organisaties die hetzelfde doel nastreven zich ook mogen aansluiten bij de vereniging.

BOP moet dienen als de brug tussen de stakeholders en overheid. Hoe groter de vereniging hoe meer werk er verzet kan worden, vindt Van Kallen. Onlangs is de ‘Dag van de Leidster’ gevierd. Dit is gedaan om leidsters in de diverse opvanginstellingen in de watten te leggen.

De kick-off van deze dag werd gedaan bij Agnes oppas en peuterschool aan de Hortwin Cyrusweg, waar Agnes Plet als eerste in de bloemen werd gezet. De ‘Dag van de Leidster’ zal iedere derde donderdag in september worden gevierd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParticuliere opvanginstellingen bundelen zich