vrijdag 24 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Particuliere bushouders vragen aandacht van minister TCT

lees ook ...

NPS start dialoog met gemeenschap voor verkiezingen 2025

De Nationale Partij Suriname (NPS) is actief bezig om haar nieuwe visie en strategieën voor de verkiezingen van 25 mei 2025 te delen met de samenleving. In dit kader organiseert de partij, samen met h...

De Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) is ontevreden over de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Rawien Bainath gaf in een gesprek met de STVS te kennen, dat de bewindsman nog steeds geen kennis heeft gemaakt met de organisatie. PLO, die kampt met tal van problemen heeft meerdere keren een schrijven gericht aan Uraiqit Ramsaran, om ontvangen te worden, echter zonder enige resultaat.

Om toch gehoord te worden is de organisatie naar de pers gestapt. Hij zegt dat zijn organisatie vaker genoodzaakt is geweest om deze stap te nemen, omdat men alleen op die manier de minister kan bewegen om hen te ontvangen. De organisatie keurt dit ten zeerste af, omdat zij niet kiezen voor een ”escalatie”.

Het bus tarief dat berekend was op basis van SRD. 33,- per liter brandstof is nu achterhaald. Men moet nu voor een liter meer dan SRD. 43,- neertellen hiervoor volgens de woordvoerder in het STVS-journaal. Daarnaast hebben de bushouders al vijf maanden geen betaling ontvangen van de overheid.

Bainath benadrukte dat men geen tariefverhoging vraagt met deze actie, omdat men zich ervan bewust is dat niet de regeringstoppers, maar het volk het gelag zal betalen, wanneer men hiervoor zou kiezen. De organisatie vraagt daarom via de media gehoord en ontvangen te worden voor een gesprek met de bewindsman.

De sector staat voor meerdere problemen. Ook de wegen waarvoor men gekozen heeft in verband met de sluiting van de brug over de Saramaccakanaal zijn vaak onbegaanbaar. De PLO hoopt gehoord te worden, zodat het openbaar vervoer gegarandeerd blijft.

Bron: STVS- journaal en Suriname Herald(foto)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParticuliere bushouders vragen aandacht van minister TCT