Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Particuliere Bushouders bieden VP Brunswijk petitie aan

Geplaatst

op

Screenshot 20200916 001016 Youtube (2)

Gisteren boden 80 busschauffeurs die zich hebben verenigd,  Vice-President Brunswijk een petitie aan. John Cairo overhandigde de petitie aan de VP. De vereniging  van buschauffeurs wil  door de Staat erkend worden als officiële gesprekspartner.  De buschauffeurs blijven al zes maanden van overheidswege gedwongen thuis en hebben al even lang  geen inkomsten. Er melden zich ook dagelijks meer  buschauffeurs aan bij de vereniging. 

De vereniging ziet graag dat de financiële brandstofcompensatie van de afgelopen maanden alsnog aan hen uitbetaald wordt. Deze compensatie kregen de particuliere bushouders, omdat zij indertijd na een brandstofverhoging de  prijs van de busroutes niet aan mochten passen. Zij vragen ook dat een aantal chauffeurs  door het Nationaal vervoersbedrijf in dienst wordt genomen .

De Vice-President zegde de buschauffeurs zijn ondersteuning toe,  maar zei ook dat de chauffeurs zich beter moeten gaan organiseren. Hij gaf aan er werk van te zullen maken dat zij Covid ondersteuning krijgen en dat hij ook al in gesprek is met de Minister van Transport, Telecommunicatie en Toerisme over de compensatie van de groep particuliere bushouders.

Na 6 maanden van brodeloos gemaakte buschauffeurs en het ontbreken van openbaar vervoer kunnen wij nu hopelijk zeggen: eind goed, al goed. –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen